Családireceptkönyv.hu

Krumplis tészta


Írta:

Elk. idő: 0,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- ~ 350 g tészta (pl. orsó)
- 70 dkg krumpli
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 púpos tk pirospaprika
- 1 ek kókuszolaj
- só
- bors/borsikafű
- kevés kömény

Elkészítés:


A tésztát kifőzzük. Kevés (max 2 dl) főzővizet érdemes megtartani.
A krumplit apróra kockázzuk, és sós vízben puhára főzzük.

A felaprított hagymákat a kevés olajon elkezdjük pirítani, amikor már barnul, levesszük a főzőlapról, és kevés "tésztafőzővizet" öntünk rá, majd rászórjuk a pirospaprikát. Visszatesszük, és ráöntjük a krumplit. Fűszerezünk, és kevergetés közben jól szétnyomkodjuk a főzőkanállal a krumplikat. Hozzáadjuk a kifőzött tésztát, és a főzővizet, ha szükséges. Pirítjuk kicsit (folyamatosan kell keverni, mert leég!), és kész is van.

Trükkök, tippek, praktikák:


Anita verzió esetleg:
- édesburgonyával
- speckó tésztával (pl. hajdina, quinoa stb.)
A fenti adag fele kell, vagy picivel kevesebb mint fele.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek, Tésztafélék, Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
SÁRGABORSÓ FASÍRT
SÁRGABORSÓ FASÍRT

A borsót áztassuk be egy éjszakára. A citrommal és a borssal sós vízben kb. 25 perc alatt főzzük pépesre. Kevergessük, mert leragad. Mikor kihűlt, turmixoljuk össze a zöldségekkel...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Szerzetesek eledele (Gluténmentes!)
Szerzetesek eledele (Gluténmentes!)

Forraljunk fel egy liter vizet. A zöldségeket tegyük egy nagyobb edénybe, és öntsük rájuk a forró vizet. Hagyjuk így 1 percig a zöldségeket, majd öntsük le róluk a vizet. Majd h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tojáspörkölt tésztával
Tojáspörkölt tésztával

Elkészítés: A tojásokat keményre főzöm, hideg vízben hűtöm. A vöröshagymát reszelem. Felforrósítom az olajat és a hagymát megdinsztelem rajta. Rádobom a lisztet, keverek egye...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Padlizsán maslok - algériai padlizsánsaláta
Padlizsán maslok - algériai padlizsánsaláta

A padlizsánt grillen, platnin vagy kemencében megsütjük. Fontos a sütés módja, mert a saláta lényegét a füstös íz adja. Ha puhára sült, a szenes héjat lefejtjük, a húst pedig kis h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk