- ~ 350 g tészta (pl. orsó)
- 70 dkg krumpli
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 púpos tk pirospaprika
- 1 ek kókuszolaj
- só
- bors/borsikafű
- kevés kömény
A tésztát kifőzzük. Kevés (max 2 dl) főzővizet érdemes megtartani.
A krumplit apróra kockázzuk, és sós vízben puhára főzzük.
A felaprított hagymákat a kevés olajon elkezdjük pirítani, amikor már barnul, levesszük a főzőlapról, és kevés "tésztafőzővizet" öntünk rá, majd rászórjuk a pirospaprikát. Visszatesszük, és ráöntjük a krumplit. Fűszerezünk, és kevergetés közben jól szétnyomkodjuk a főzőkanállal a krumplikat. Hozzáadjuk a kifőzött tésztát, és a főzővizet, ha szükséges. Pirítjuk kicsit (folyamatosan kell keverni, mert leég!), és kész is van.
Anita verzió esetleg:
- édesburgonyával
- speckó tésztával (pl. hajdina, quinoa stb.)
A fenti adag fele kell, vagy picivel kevesebb mint fele.
A karfiolt sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük, és rózsáira szedjük. Kivajazott tepsibe tesszük, és megsózzuk. A vajat felolvasztjuk, és halványra pirítjuk benne a lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. 2. A száraz alapanyagokat keverd össze egy nagy tálban, egy kisebben pedig a nedveseket. Utóbbit ntsd a száraz összetevőkbe, és keverd át, ha t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és nagy-lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk-borsozzuk, hozzákeverjük a tojást, a zúzott fokhagymát, az összemorzsolt fetasajtot, és annyi lisz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűa cukkinit, sárgarépát, paradicsomot, paprikákat ledaráljuk Egy nagy fazékba tesszük az olajat és megdinszteljük a vöröshagymát majd a fokhagymát beletesszük a ledarált zöldséget...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű