Családireceptkönyv.hu

Krumplis tészta


Írta:

Elk. idő: 0,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- ~ 350 g tészta (pl. orsó)
- 70 dkg krumpli
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 púpos tk pirospaprika
- 1 ek kókuszolaj
- só
- bors/borsikafű
- kevés kömény

Elkészítés:


A tésztát kifőzzük. Kevés (max 2 dl) főzővizet érdemes megtartani.
A krumplit apróra kockázzuk, és sós vízben puhára főzzük.

A felaprított hagymákat a kevés olajon elkezdjük pirítani, amikor már barnul, levesszük a főzőlapról, és kevés "tésztafőzővizet" öntünk rá, majd rászórjuk a pirospaprikát. Visszatesszük, és ráöntjük a krumplit. Fűszerezünk, és kevergetés közben jól szétnyomkodjuk a főzőkanállal a krumplikat. Hozzáadjuk a kifőzött tésztát, és a főzővizet, ha szükséges. Pirítjuk kicsit (folyamatosan kell keverni, mert leég!), és kész is van.

Trükkök, tippek, praktikák:


Anita verzió esetleg:
- édesburgonyával
- speckó tésztával (pl. hajdina, quinoa stb.)
A fenti adag fele kell, vagy picivel kevesebb mint fele.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek, Tésztafélék, Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi trappista sajt
Házi trappista sajt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldségfasírt
Zöldségfasírt

Sós vízben megfőzzük a hámozott zöldségeket. Turmix-szal vagy villával összetörjük. Megpároljuk az apróra vágott hagymát. Egy tálban összekeverjük a zöldségeket és hozzáadjuk a riz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkini fasírt
Cukkini fasírt

Reszeljük le a cukkinit (tökreszelő, nagyobb lyukon). Sózzuk meg a cukkinit, és keverjük össze úgy, hogy mindenhol érje a só. Egy lábosban tegyük fel melegedni az o...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk