menu

Családireceptkönyv.hu

Shakshuka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kisebb fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma ízlés szerint
3/4 kg paradicsom
1 kis doboz paradicsompüré

bors
fél tk. kömény
fél tk. római kömény
fél tk. kurkuma
1 tk. őrölt pirospaprika
1 tk. vörösborecet
1 tk. méz
1 csilipaprika
1 piros kaliforniai paprika
mángold
tojás
koriander vagy petrezselyemzöld

Elkészítés:


A paradicsomokat egy tálba tettem, öntöttem rájuk forrásban lévő vizet, pár másodperc után áttettem őket egy hideg vízzel teli tálba. Ezután a héjukat könnyedén lehúztam. A húsukat felkockáztam.
A hagymát apró kockára vágtam és 2 ek. olívaolajon puhára pároltam. Hozzáadtam a kisebb kockára vágott kaliforniai paprikát és azt is puhára pároltam. Ezután beletettem a finomra vágott fokhagymát és a fűszereket, valamint az apróra vágott csilit is.
Egy percig kevergettem, majd a serpenyőbe öntöttem a paradicsomot. Belekanalaztam a paradicsompürét, hozzáadtam a vörösborecetet (szoktam balzsamecetet is használni, csodás vele) és a mézet, megsóztam, majd lassú tűzön kb. 15-20 perc alatt sűrűre főztem.


Kimentem a kertbe és leszedtem 3 szép, zsenge mángold levelet. Bizony, saját ültetés...
A mángoldot megmostam, felcsíkoztam és a közben besűrűsödött fűszeres paradicsomszószhoz adtam a sült paprikával együtt. mángold helyett használhatunk akár spenótot, netán kelkáposztát is.
Végül a raguba mélyedéseket készítettem, ide ütöttem egy-egy tojást, és már csak addig főztem, míg a tojások fehérje megszilárdult, de a sárgája még folyós maradt.
Megszórtam friss (szintén saját ültetésű) koriander zölddel és máris tálaltam.


A zöldségeket természetesen el lehet hagyni, vagy helyette (esetleg mellette) fetát is lehet a ragura morzsolni.

Mindenképpen jár mellé puha kenyér, vagy lepénykenyér, esetleg pita.


Limara

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Juhtúróval töltött gombafejek
Juhtúróval töltött gombafejek

Egy kisebb sütőtálat olajjal vékonyan kikenünk. A maradék olajat felhevítjük, és megfonnyasztjuk benne az apróra vágott lilahagymát, Amíg a hagyma pirul, a gombát megtisztítjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Felhőlángos
Felhőlángos

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Babfasírt
Babfasírt

A babkonzervet lecsöpögtjük, átmossuk. A hagymát felaprítjuk, kevés vízen megpároljuk, átkeverjük vele a babot, majd ehhez keverjük a zabpelyhet (apró szeműt) és ízlésünknek megfel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Zöldséges rizottó
Zöldséges rizottó

1. A rizst tedd fel főni kétszeres mennyiségű vízben. Tedd rá a fedőt, és időnként pillants rá, hogy mizu vele. Ha elfőne a víz, pótold, ha túl sok, vedd le e fedőt, és úgy főzd to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk