kb. 500g pörkölt sótlan földimogyoró
2 kiskanál méz
1 kiskanál só
2 evőkanál olívaolaj (helyettesíthető más hidegen sajtolt olajjal)
1. A mogyorót megpucoljuk, majd finomra daráljuk.
2. Hozzáadjuk, majd jól beledolgozzuk a többi hozzávalót és már kész is.
jássárgáját keverőtálban habos-világosra keverjük a cukor felével, hozzáadjuk a lisztet és a sót. A fehérjét lágy habbá verjük, egyharmadát a sárgájához keverjük, a maradékot habla...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyersen mért, 24 órán át áztatott sárgaborsót robotgépbe tettem a fűszerekkel és a tojással. Púpozott evőkanálnyi mennyiségű pogácsákat készítettem és 180-200 fokra előmelegített...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA keményítő kivételével a hozzávalókat felteszem főni 2,5-3 liternyi vízben. Amikor megpuhult a lencse (a többi hozzávaló addigra már biztos, hogy puha) 1 merőkanálnyi lencsét, az...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Nehéz