menu

Családireceptkönyv.hu

A legegyszerűbb padlizsánkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg padlizsán
2 közepes fej vöröshagyma
150 ml napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:




A padlizsánt mossuk, szárazra töröljük, majd elfelezzük. A vágott felülettel lefelé egy tepsibe rakjuk.

Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.

A sütőből kivesszük, majd a padlizsán husát egy kanál segítségével kikaparjuk. Egy szűrőbe rakjuk, és kb. 1 órát hagyjuk szűrődni.

A hagymát apróra vágjuk, majd egy kis olajban üvegesre dinszteljük.

A padlizsánt és a hagymát botmixerrel pürésítjük, majd apránként hozzákeverjük az olajat. Sóval, borssal fűszerezzük.

A legegyszerűbb padlizsánkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos burgonyafasírt,
Sajtos burgonyafasírt,

A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a resze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos cukkinifasírt
Sajtos cukkinifasírt

A cukkinit csíkokra vágom, elektromos reszelővel durvára reszelem. Rászórom a sót, megkeverem, hogy mindenhol érje. Hagyom félórát. Ezután kézzel alaposan kinyomkodom a levét, egy...

Elkészítési idő: 1 ,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Édi
Lecsó
Lecsó

A paradicsomot felaprítjuk, a paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és azt is felaprítjuk. A vöröshagymát felkockázzuk. A szalonnát felkockázzuk, levágjuk a bőrről. Lassú tűzön megpir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásos húsvéti étel (szuflé)
Tojásos húsvéti étel (szuflé)

1. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a lisztet, összekeverjük és 1-2 percig hevítjük anélkül, hogy színt kapna. 2. A vajas-lisztes keveréket több részletben felöntjük...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk