-6 db puffancs
-30 dkg hámozott, reszelt sárgarépa
-10 dkg zabpehely
-4 kk vegeta
-1-1 ek mustár és ketchup
-2 tojás
-fél zacskó zsemlemorzsa
Mindent összekeverünk, de a zsemlemorzsának csak a fele kell. Kis golyókat gyúrunk belőle, majd óvatosan kilapítva megforgatom a maradék zsemlemorzsában és olajban kisütöm. A zsemlemorzsa adagolásánál az a lényeg hogy annyi legyen benne, hogy jól formázható legyen.
Pár alkalom után inkább úgy csináltam a puffancsok formálását, hogy rögtön hamburger hús formájúra formáztam, mert ez a golyós lapítós módszer nekem nem hozott szép eredményt. A répa reszelés miatt ilyen sok idő megcsinálni. Ha nem hamburgerpuffancsként eszem, akkor simán kenyérre teszem és majonézzel eszem.
Vízbe tesszük a sót, a cukrot, a borsot, a babérlevelet és a mentaleveleket, 5 percig főzzük, beleöntjük az ecetet és felforraljuk. Az előkészített kaliforniai paprikákat beletessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszelem vagy gyalulom, sózom, félretszem. Később kinyomkodom a levét. Összkeverem a tojással, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel, hozzáadom a sajtot, sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit meghámozzuk és lereszeljük, majd egy picit kinyomkodjuk, mert levet ereszt. Ezt követően egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a zúzott f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát megmostam, meghámoztam...majd vékony szeletekre gyalultam. A kétféle olaj keverékével meglocsoltam, majd megsóztam. Sütőpapíros tepsibe fektettem a lapokat és megs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű