Családireceptkönyv.hu

Melanzane alla parmiginana


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Padlizsán kb fél cm-s szeletekre vágva, tornyonként 3-4 szelet, attól függően, milyen magasra szeretnénk. Ennél sokkal többet nem érdemes, mert akkor inkább a pisai ferde toronyra fog hasonlítani az alkotás. Ha van szeletelőgépünk, úgy egyszerűbb, de késsel sem lehetetlen.
2 db nagy mozzarella szeletelve
1/2 nagy scamorza (füstölt) szeletelve
paradicsomszelet vagy pomarola szósz (ld. a 3. tésztás ételről szóló bejegyzést)

Elkészítés:


Először is a padlizsánokat meggrillezzük olaj nélkül, jó forró grillen. Végre lesz mire használni az otthoni asztali grillezőt, amit annyira elhanyagoltam eddig...
A tanfolyamban az volt az egyik fantasztikus, hogy a konkrét recepten kívül sok praktikus dolgot is tanultunk úgy általában. Íme néhány:
Minden olyan dolgot, amit forrón (180 fok felett) kell elkészíteni, olaj nélkül, vagy max napraforgóolajjal csinálják (pl mint a nem túl autentikus sültkrumplit). Oka is van: az oliva olaj 180 fok felett elveszti a szerkezetét, és mérgező lesz!
Ha a grill túl forró, hideg vizes papírral áttöröljük, és jó is lesz.
Ha ez megvan, tepsibe sütőpapírt teszünk, ha nagyon nem akar bemenni, kicsit megnedvesíthetjük.
Olivaolajjal meglocsoljuk, és megcsináljuk az alapozást: 6 szelet padlizsánt elegendő védőtávolsággal lepakolunk.
Enyhén sózzuk, és megint loccsantunk rá egy kis oliva olajat.
Aztán a mozzarella szeletek jönnek némi szárított oregánó hintéssel. Az oregánóról mellesleg annyit, hogy hatalmas flash volt, mekkora a különbség a szárított és a friss illata és íze között! Kifinomult körökben nem mindegy, hogy egy receptet melyikkel készítünk el! Itt most kifejezettem a szárított javallott.
Jön még rá egy szelet paradicsom (vagy a következő receptben elkészített pomarola szószból 1-1 evőkanálnyi), majd újabb szelet padlizsán, olajloccsintás, só.
A következő emeleten a füstölt sajt lakik, az elmaradhatatlan oregánó és paradicsomszelet/szósz kombóval.
Majd újabb padlizsán, stb.
Fontos, hogy a zárófödém (bocs, kibújt a szakbarbár...), azaz a legfelső réteg padlizsán legyen, amire még paradicsom/szósz és reszelt parmezán szórás kerül.
Ezt az egészet valamikor a főzés elején kell elkészíteni, mert az a jó, ha van ideje összeérni, és csak a tálalás előtt kell megsütni.
Sütés 180 fokos sütőben 2-3 percig (amíg a sajt oldalt kicsit kimászik).

Kaporral és kis őrölt pirospaprika szórással tálaljuk, tetejére 1 levél friss bazsalikomot teszünk. - ezek nagyon fontosak, mert az ízek összhatásában igenis van szerepük!

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vegán fokhagymás snidlinges rizottó sült hagymával
Vegán fokhagymás snidlinges rizottó sült hagymával

Olvasszuk fel a vaj felét az olajjal egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát egy csipet sóval, és pirítsuk lassú tűzön 10-15 percig, gyakori kevergetés közben addig, amíg megpu...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MAJONÉZ, TARTÁRMÁRTÁS
MAJONÉZ, TARTÁRMÁRTÁS

Avokádós veganéz Hozzávalók: - 1 érett avokádó (puha, ujjunkkal benyomható) (Az avokádó Superfood!!! a benne található olajok tökéletesek az emberi szervezet számára) - 1 dl z...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött gomba
Töltött gomba

1. A gombák kalapját alaposan megtisztítjuk, lecsepegtetjük, és sütőtálba fektetjük. 2.A sonkát vékonyan felkockázzuk, pici olajon megpirítjuk, szinte ropogósra sütjük (ízlés sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Tejfölös gombapörkölt
Tejfölös gombapörkölt

A vajat felmelegítjük és a felszeletelt gombát megpároljuk benne, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A tejfölbe keverjük a lisztet, amikor a gomba megpuhult, felöntjük vele és folyama...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk