Rántott sajthoz:
- 2 közepes méretű camembert sajt
- liszt
- tojás
- panko zsemlemorzsa
Áfonyaszószhoz:
- 400 g mirelit áfonya
- 100 g barna cukor
- 100 ml víz
- 1 tk. keményítő
A házi áfonyaszószhoz kiolvasztjuk az áfonyát és egy lábasban, a barnacukorral, vízzel elkezdjük forralni, majd egy kis teáskanálnyi keményítővel, amit hideg vízben kikevertünk, kb. 10 percig főzzük. Fakanállal akár kicsit össze is nyomkodhatjuk az áfonyaszemeket, de nem szükséges.
Fogjuk a camembertünket és klasszikus módon bepanírozzuk, annyi különbséggel, hogy panko morzsát használunk és duplán panírozunk. Forró olajban aranybarnára sütjük őket, és lecsöpögtetjük.
Tálaláskor készíthetünk mellé sült krumplit vagy akár rizst, de a házi áfonyaszószt semmiképpen se hagyjuk le a tányérról.
A hagymát megtisztítjuk és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott paprikákat is. A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, majd hozzáadjuk. Felöntjük a par...
Elkészítési idő:A zöldségeket mossuk és hámozzuk meg, majd egy zöldségpucolóval vágjuk vékony csíkokra. Tegyük egy teflonserpenyőbe a zöldségeket, locsoljuk meg olajjal, ízesítsük sóval, borssal,...
Elkészítési idő:A gombát megtisztítjuk, a szárát eltávolítjuk. Kiválogatunl belőle kb 30 dkg kalapot. A szárakat és a többi kalapot apró darabokra vágjuk. A kis kockákra vágott hagymát megpirítju...
Elkészítési idő: