Rántott sajthoz:
- 2 közepes méretű camembert sajt
- liszt
- tojás
- panko zsemlemorzsa
Áfonyaszószhoz:
- 400 g mirelit áfonya
- 100 g barna cukor
- 100 ml víz
- 1 tk. keményítő
A házi áfonyaszószhoz kiolvasztjuk az áfonyát és egy lábasban, a barnacukorral, vízzel elkezdjük forralni, majd egy kis teáskanálnyi keményítővel, amit hideg vízben kikevertünk, kb. 10 percig főzzük. Fakanállal akár kicsit össze is nyomkodhatjuk az áfonyaszemeket, de nem szükséges.
Fogjuk a camembertünket és klasszikus módon bepanírozzuk, annyi különbséggel, hogy panko morzsát használunk és duplán panírozunk. Forró olajban aranybarnára sütjük őket, és lecsöpögtetjük.
Tálaláskor készíthetünk mellé sült krumplit vagy akár rizst, de a házi áfonyaszószt semmiképpen se hagyjuk le a tányérról.
1. Hámozd meg a cukkinit és párold puhára. 2. Tedd a párolt cukkini darabokat és az összes hozzávalóz egy mixerbe és turmixold simára. 3. Simítsd folpackkal bélelt formába a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlívaolajon üvegesre párolom az aprított hagymát. Rádobom a felkockázott cukkinit, öntök rá fél dl vizet, majd fűszerezem. Összekeverem és lefedve hagyom párolódni 5 percig. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA legenda szerint, egy vallási ünnep után az imám annyira megszédült a töltött, hagymás padlizsán csodás illatától, hogy ájultan esett össze. Az „Imam bayildi” a török konyha extra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a zellert megtisztítjuk, apróra vagdossuk és olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a babot és a kukoricát is. Felöntjük egy kevés vízzel, 1 dl bőven elég és belekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű