Rántott sajthoz:
- 2 közepes méretű camembert sajt
- liszt
- tojás
- panko zsemlemorzsa
Áfonyaszószhoz:
- 400 g mirelit áfonya
- 100 g barna cukor
- 100 ml víz
- 1 tk. keményítő
A házi áfonyaszószhoz kiolvasztjuk az áfonyát és egy lábasban, a barnacukorral, vízzel elkezdjük forralni, majd egy kis teáskanálnyi keményítővel, amit hideg vízben kikevertünk, kb. 10 percig főzzük. Fakanállal akár kicsit össze is nyomkodhatjuk az áfonyaszemeket, de nem szükséges.
Fogjuk a camembertünket és klasszikus módon bepanírozzuk, annyi különbséggel, hogy panko morzsát használunk és duplán panírozunk. Forró olajban aranybarnára sütjük őket, és lecsöpögtetjük.
Tálaláskor készíthetünk mellé sült krumplit vagy akár rizst, de a házi áfonyaszószt semmiképpen se hagyjuk le a tányérról.
Szűrjük le a beáztatott lencsét. Tegyük az összes hozzávalót a leszűrt, nem főtt lencsével késes aprítógépbe. Dolgoztassuk a gépet addig, amíg viszonylag sima masszát kapunk (nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is elkészítjük a fasírtot. A répát megpucoljuk, lereszeljük kislyukú reszelőn, sózzuk, fűszerezzük. Hozzáadjuk a tojást., és a szezámmagot. Pár percet állni hagyjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsd elő az összes hozzávalót. Vedd elő a rizst, a borsót és a fűszereket, vágd fel hosszú csíkokra a répát, először negyedbe majd fél cm-es szeletekbe a hagymát, egészen a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű