menu

Családireceptkönyv.hu

Rántott camember


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Rántott sajthoz:
- 2 közepes méretű camembert sajt
- liszt
- tojás
- panko zsemlemorzsa
Áfonyaszószhoz:
- 400 g mirelit áfonya
- 100 g barna cukor
- 100 ml víz
- 1 tk. keményítő

Elkészítés:


A házi áfonyaszószhoz kiolvasztjuk az áfonyát és egy lábasban, a barnacukorral, vízzel elkezdjük forralni, majd egy kis teáskanálnyi keményítővel, amit hideg vízben kikevertünk, kb. 10 percig főzzük. Fakanállal akár kicsit össze is nyomkodhatjuk az áfonyaszemeket, de nem szükséges.
Fogjuk a camembertünket és klasszikus módon bepanírozzuk, annyi különbséggel, hogy panko morzsát használunk és duplán panírozunk. Forró olajban aranybarnára sütjük őket, és lecsöpögtetjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tálaláskor készíthetünk mellé sült krumplit vagy akár rizst, de a házi áfonyaszószt semmiképpen se hagyjuk le a tányérról.

Rántott camember

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sára
Vegán Ropogós vöröslencse fasírt
Vegán Ropogós vöröslencse fasírt

Szűrjük le a beáztatott lencsét. Tegyük az összes hozzávalót a leszűrt, nem főtt lencsével késes aprítógépbe. Dolgoztassuk a gépet addig, amíg viszonylag sima masszát kapunk (nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szezámos répafasírt, rizzsel, salátával
Szezámos répafasírt, rizzsel, salátával

Először is elkészítjük a fasírtot. A répát megpucoljuk, lereszeljük kislyukú reszelőn, sózzuk, fűszerezzük. Hozzáadjuk a tojást., és a szezámmagot. Pár percet állni hagyjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizza ( utifűmaghéjjal)
Pizza ( utifűmaghéjjal)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Zöldséges sült rizs
Zöldséges sült rizs

Készítsd elő az összes hozzávalót. Vedd elő a rizst, a borsót és a fűszereket, vágd fel hosszú csíkokra a répát, először negyedbe majd fél cm-es szeletekbe a hagymát, egészen a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk