Hozzávalók:
25 dkg cukkini
200 ml kókusztejszín
2 evőkanál kókuszzsír
2 evőkanál útifűmaghéj
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál citromlé
só ízlés szerint
1. Hámozd meg a cukkinit és párold puhára.
2. Tedd a párolt cukkini darabokat és az összes hozzávalóz egy mixerbe és turmixold simára.
3. Simítsd folpackkal bélelt formába a cukkinis krémet, majd tedd fél napra a hűtőszekrénybe.
Ötletek:
Keverhetsz hozzá zöld fűszernövényeket, fekete, vagy színes borsot.
Ha nincs útifűmaghéjad, készítheted zselatinból is.
A zselatin, vagy útifűmaghéj adagjának emelésével keményebb, reszelhető állagot érsz el.
Az elkészült sajtot teheted salátába, pizzára, melegszendvicsre olvasztva, de magában is fogyaszthatod!
A felkarikázott zöldséget 2 adagra osztjuk, és összekeverjük egy-egy nagy tálban 1-1 evőkanál sóval. Félretesszük 1 órára. 6 Amíg a cukkini besózva áll, a tésztához a lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap lecsöpögtetjük, aprítógépben finomra daráljuk. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket, jól ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott cukkínit héjastól felkarikázzuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát és a cukkínit....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megtisztítottam, majd csíkokra vágtam. Egy tepsit kikentem olívaolajjal, majd szilikon ecsettel beolajoztam a cukkinit is. Megsóztam, majd rányomtam a fokhagymát, végül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű