menu

Családireceptkönyv.hu

Kukoricás maniókatallérok chilis salsával


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 1 db manióka (cassava) gyökér kb. 300-400 g, 50 g vaj, 100 g morzsolt csemegekukorica, 100 g mozzarella, 1 tojás, néhány ág koriander, 1 ek. liszt, 1 chili paprika, 1/2 lime leve, 3 újhagyma zöldje, 2-3 ek. olaj, 4 szem koktélparadicsom, só, olaj a sütéshez, tejföl

Elkészítés:


A maniókagyökeret megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. (ez elég időigényes!) Közben elkészítjük a salsát, azaz a mártogatós szószt. Ehhez a hagymazöldet és a koktélparadicsomokat apróra vágjuk és tálkába tesszük (bátran borítsuk hozzá a paradicsom levét és magjait is!). Öntözzük meg az olajjal és a lime levével. Vágjuk fel a chilit (magozzuk ki) és igen finomra vágva ezt is adjuk hozzá. Jöhet még egy kis só. Villával kicsit összetörjük a paradicsomot és alaposan összekavarjuk az egészet. (opcionálisan ebbe is tehetünk korianderlevelet összevágva, de miután az a tallérokat fogja ízesíteni, így nem szükséges a salsába)



A megfőtt maniókadarabokat leszűrjük, összetörjük (krumplinyomóval nagyon nehéz, ezért érdemes botmixerrel), sózzuk és hozzákeverjük a vajat, majd az előre összekevert tojást. Ehhez jöhetnek a kukoricaszemek és az apróra tépkedett mozzarella darabok, majd a felaprított korianderlevél. A masszát meghintjük egy kanál liszttel, és ezt is hozzákeverjük. Kevés olajat melegítünk egy serpenyőben, és ebbe egy-egy kanálnyi masszát szaggatunk. A kanál hátoldalával kissé ellapítjuk az adagokat, de nem vékonyabbra mint 8-10 mm. Mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Az elkészített salsával és egy-egy jó kanál sűrű tejföllel tálaljuk.

Kukoricás maniókatallérok chilis salsával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Töltött krumpli
Töltött krumpli

8 db nagyméretű krumplit héjában megfőzünk, majd mikor kihűlt megtisztítjuk. A vöröshagymát és a gombát szintén megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk és kevés olajon jól megpirítjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Falafel
Falafel

A szóját, vagy a csicseriborsót vízben puhára főzöm, majd leszűröm. Húsdarálón ledarálom, majd elkeverem a szétnyomott fokhagymával, a sütőporral, a sóval, a fűszersóval és 2-3 kan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kiss Nelli
Joghurtbundás rántott cukkini
Joghurtbundás rántott cukkini

A cukkinit ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A joghurtot, tojást, sót, borsot, a zúzott fokhagymát és a lisztet összekeverjük egy széles, lapos tányérban. Beletesszük a cukkinikarik...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott sajt
Rántott sajt

A sajtot 4-5mm vastagságúra szeleteljük. Csak kemény vagy félkemény sajtot használjunk. A sajtot először tejbe mártjuk, hogy a liszt majd rá tudjon ragadni A tejet hagyjuk lecsö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk