Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Cuk­ki­ni­fa­sírt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 közepes cukkini, lereszelve
10 dkg túró
1 tojás
1/2 csésze Update Mester morzsa
4 evőkanál olívaolaj
só és bors ízlés szerint
citromhéj vagy egy citrom

Elkészítés:


A cukkinit reszeld le, sózd be, majd 20 perc múlva nyomkodd ki.

2. Egy nagy tálban keverd össze a cukkinit, a túrót, a tojást, a citromhéjat, a sót és a borsot, majd keverd bele a zsemlemorzsát is. A kapott masszát 20 percig hűtőben pihentesd.

3. Forró olajon süsd meg a fasírtok mindkét oldalát, kb. 3-3 percig. Vigyázz, túl vékony darabkákat ne rakj a serpenyőbe, mert könnyen széteshetnek.

4. Az aranybarnára sült cukkinifasírtokat papírtörlőre szedd ki, hogy felitassa az olajat. Citromszeletekkel, esetleg kapros vagy fokhagymás joghurtos mártogatóval tálald.

Cuk­ki­ni­fa­sírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Camember almás feltéttel
Camember almás feltéttel

Mossuk meg az almát, negyedeljük, majd távolítsuk el a magját. Vágjuk apró kockákra. Pucoljuk meg a mogyoróhagymát, és vágjuk vékony szeletekre. Az alma 1/3-hoz keverjünk hozzá 1-...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TÖKFASÍRT JOGHURT ÖNTETTEL
TÖKFASÍRT JOGHURT ÖNTETTEL

Tökfasírt: A tököt enyhén lesózzuk, fél óráig állni hagyjuk, majd kicsavarjuk, és egy egy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a durvára reszelt sajtot, a felvert tojást és az apró...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Gyömbéres céklafasírt
Gyömbéres céklafasírt

Kis lyukú reszelőn reszeld le a répát, céklát és a gyömbért. Keverd össze az átnyomott fokhagymagerezddel. A chia magot daráld finom őrleménnyé kávédarálóval, majd kb. 6 ek. vizet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rizstejszín (rizskrém)
Rizstejszín (rizskrém)

A rizstejnél leírtak szerint a rizst jó puhára főzzük, míg majdnem az összes víz elfő róla. Ha túl sok van rajta, és már nincs kedvünk és időnk főzni, akkor a felesleget leöntjük r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk