menu

Családireceptkönyv.hu

Cuk­ki­ni­fa­sírt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 közepes cukkini, lereszelve
10 dkg túró
1 tojás
1/2 csésze Update Mester morzsa
4 evőkanál olívaolaj
só és bors ízlés szerint
citromhéj vagy egy citrom

Elkészítés:


A cukkinit reszeld le, sózd be, majd 20 perc múlva nyomkodd ki.

2. Egy nagy tálban keverd össze a cukkinit, a túrót, a tojást, a citromhéjat, a sót és a borsot, majd keverd bele a zsemlemorzsát is. A kapott masszát 20 percig hűtőben pihentesd.

3. Forró olajon süsd meg a fasírtok mindkét oldalát, kb. 3-3 percig. Vigyázz, túl vékony darabkákat ne rakj a serpenyőbe, mert könnyen széteshetnek.

4. Az aranybarnára sült cukkinifasírtokat papírtörlőre szedd ki, hogy felitassa az olajat. Citromszeletekkel, esetleg kapros vagy fokhagymás joghurtos mártogatóval tálald.

Cuk­ki­ni­fa­sírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Liszt és cukor nélküli piskóta
Liszt és cukor nélküli piskóta

Egy tálban keverd simára az olvasztott vajat, kókuszlisztet, édesítőt, vaníliát, sütőport. 2. Add hozzá egyenként a tojásokat, mindegyiket külön-külön elkeverve a többi hozzával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges fasírt
Zöldséges fasírt

A cukkinit meghámozzuk, majd lereszeljük, a répát is és a krumplit is, megsózzuk amint levet ereszt akkor jól kinyomkodjuk, a hagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet apró kockára v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rakott karfiol (Sóbors)
Rakott karfiol (Sóbors)

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. A karfiolt szedjük rózsáira. Egy nagy lábasban forraljunk vizet, jól sózzuk meg. Tegyük bele a karfiolt, majd főzzük 4-5 percig. Amikor megfőtt...

Elkészítési idő: 10+45 őerc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol sajt
Karfiol sajt

Az agar-agaron kívül a hozzávalókat aprítógépben turmixold össze, majd egy (lehetőleg tapadásmentes) lábasban láng fölött keverd hozzá az agar-agar port. Kevergesd pár percig, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk