menu

Családireceptkönyv.hu

Egyszerű sajtkrokett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg trappista sajt lereszelve
1 tojás
1 púpos evőkanál liszt
pici só
olaj a sütéshez

Elkészítés:



Kezdőlap » buli kaja » Egyszerű sajtkrokett
Egyszerű sajtkrokett

2014.09.07| buli kaja, előétel, főétel, köret

A rántott sajt készítése sokaknak okoz bosszúságot és valljuk be nem is egy kellemes elfoglaltság a panírozása. Viszont cserébe isteni finom!
Ezek a krokettek viszont ugyanazt az élményt nyújtják, de sokkal egyszerűbben kivitelezhetők.
Az egyetlen macerásabb pontja a sajt lereszelése.

IMG_0798

Ezen kívül némi kételyre adhat okot, hogy egy adag úgy elfogy, hogy fel sem tűnt, hogy megetted. ;)

30 dkg trappista sajt lereszelve
1 tojás
1 púpos evőkanál liszt
pici só
olaj a sütéshez

Összekeverjük a hozzávalókat, jó alaposan.
Olajat hevítünk.
Két tenyerünk közt golyókat formálunk a masszából, majd elhengereljük kissé, krokett formájúra. 16 db nagyjából egyforma krokettet kapunk ekkora adagból.
Forró olajba tesszük őket egymástól távolabb, ne tapadjanak össze.

Trükkök, tippek, praktikák:



Aranybarnára sütjük őket, majd papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.

Nemhogy nem kezd folyni a sajt sütés közben, de nagyon finom lesz.
Akár köretnek, akár főzelék feltétnek, akár valamilyen mártogatóssal parti falatkának tökéletes!

Egyszerű sajtkrokett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Cukkínis tonhalfasírt
Cukkínis tonhalfasírt

A cukkinit nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem. Egy tálba teszem, picit megsózom és kb. 10 percig hagyom állni, hogy levelet eresszen. Leöntöm róla a levet, hozzáteszem a tonhalat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Krumplis tészta
Krumplis tészta

A tésztát kifőzzük. Kevés (max 2 dl) főzővizet érdemes megtartani. A krumplit apróra kockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. A felaprított hagymákat a kevés olajon elkezdjük pi...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vöröslencse fasírt
Vöröslencse fasírt

A lencsét megmostam, 3 óráig bő vízbe áztattam. Alaposan lecsepegtettem, majd késes aprítóba tettem és a fokhagymával, petrezselyemmel együtt összeaprítottam. Nem baj, ha kicsit da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Hasselback-sütőtök pirított dióval
Hasselback-sütőtök pirított dióval

Vágd hosszában ketté a tököt, hámozd meg és távolítsd el magját. Ezután a belsejével lefelé fordítsd egy vágódeszkára, tegyél mindkét oldalára egy-egy evőpálcikát, és óvatosan vagd...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk