Családireceptkönyv.hu

Egyszerű sajtkrokett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg trappista sajt lereszelve
1 tojás
1 púpos evőkanál liszt
pici só
olaj a sütéshez

Elkészítés:



Kezdőlap » buli kaja » Egyszerű sajtkrokett
Egyszerű sajtkrokett

2014.09.07| buli kaja, előétel, főétel, köret

A rántott sajt készítése sokaknak okoz bosszúságot és valljuk be nem is egy kellemes elfoglaltság a panírozása. Viszont cserébe isteni finom!
Ezek a krokettek viszont ugyanazt az élményt nyújtják, de sokkal egyszerűbben kivitelezhetők.
Az egyetlen macerásabb pontja a sajt lereszelése.

IMG_0798

Ezen kívül némi kételyre adhat okot, hogy egy adag úgy elfogy, hogy fel sem tűnt, hogy megetted. ;)

30 dkg trappista sajt lereszelve
1 tojás
1 púpos evőkanál liszt
pici só
olaj a sütéshez

Összekeverjük a hozzávalókat, jó alaposan.
Olajat hevítünk.
Két tenyerünk közt golyókat formálunk a masszából, majd elhengereljük kissé, krokett formájúra. 16 db nagyjából egyforma krokettet kapunk ekkora adagból.
Forró olajba tesszük őket egymástól távolabb, ne tapadjanak össze.

Trükkök, tippek, praktikák:



Aranybarnára sütjük őket, majd papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.

Nemhogy nem kezd folyni a sajt sütés közben, de nagyon finom lesz.
Akár köretnek, akár főzelék feltétnek, akár valamilyen mártogatóssal parti falatkának tökéletes!

Egyszerű sajtkrokett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZÖLDSÉGES GOMBARAGU
ZÖLDSÉGES GOMBARAGU

0,5 kg vegyes gombát használtam az étel elkészítéséhez. A nagyobbakat aprítottam, a kisebbeket egészbe hagytam. 20 dkg sárgarépát apró kockákra vágtam. 15 dkg zsenge zöldborsót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BULGUR KUKORICÁVAL
BULGUR KUKORICÁVAL

A bulgurt megfőztem ( 1.5x -es vízzel sóval felforraltam bele a megmosott bulgurt, újra felforraltam letakartam levettem a tűzről és min 20 percet hagytam békén) Egy tálba tettem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Fűszeres csicseriborsó leves
Fűszeres csicseriborsó leves

Fűszeres csicseriborsó leves 2016. október 6., csütörtök Amikor kislány voltam, nagyon sokszor étkeztem a nagyszüleimnél, mindegy, hogy tél volt vagy nyár, hétvége vagy hétkö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Főtt kukorica
Főtt kukorica

Lobogó, bő, só nélküli vízbe beletenni a kukoricákat 15 per főzés Főzővízben kihűt Egyenként folpackba tekerve hűtőben pár napig tárolható Mikróban, vagy forró vízben melegíthe...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk