50 dkg túró
10-15 dkg gríz (amennyit felvesz)
10 dkg cukor
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
5 dkg mazsola (opcionális)
fél üveg lekvár
A szószhoz:
2 kis pohár tejföl
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
Valamint:
vaj
zsemlemorzsa
cukor
A masszából galuskákat szaggattam egy evőkanállal (anyukámtól így tanultam az aranygaluskát), a vajjal kikent tepsibe soroltam őket. Majd a pirított zsemlemorzsával meghintettem, mint a dióval az a.g.-át. Kissé meglocsoltam eperlekvárral (legközelebb a narancslekvárral próbálom ki!), majd jöhet rá a következő réteg. Azt is megszórom, meglocsolom, majd a végén enyhén cukrozott tejföllel befedem.
PREPARATION 1. Remove each end of the zucchinis and use a cheese grater to shred into a large mixing bowl. 2. Sprinkle salt over shredded zucchini, toss, and let rest for 20 min...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítom megmosom, darabolom,és az olíva olajon megfuttatom a megmosott apróra vágott medvehagyma leveleket is hozzáadom, továbbá a mosott átválogatott friss zseng...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA kölest fel kell önteni 3x-os mennyiségű vízzel, és lassú tűzön megfőzni. Leszűrni, átmosni és hagyni kihűlni. A hagymát apróra vágni, és zsíron aranysárgára pirítani. A végén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit alaposan mosd meg, reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, és hagyd állni legalább 10 percig. Csavard ki belőle a nedvességet, tedd hozzá a megpucolt és ugyancsak lereszelt r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű