HOZZÁVALÓK:
- konzerv vagy üveges csicseriborsó (kb. 540 g)
- 2 és 1/2 evőkanál tahini (szezámkrém, drogériákban, bio boltokban, keleti üzletekben, delikát üzletekben kapható)
- 1/2 - 1 citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 3 evőkanák szűz olívaolaj
- 1/4 mokkáskanál római kömény
A konzervet lecsöpögtetjük, de megtartjuk a levét.
Az összes hozzávalót robotgépbe tesszük vagy rúdmixerrel krémesen simára pürésítjük.
Ha túl sűrű, hozzáöntünk a csicseriborsó levéből.
Pitával, picit sózott édes vagy lila hagymával szeretjük a legjobban de mártogatóként, szendvicsben és sültek mellé is remek.
◾️A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. ◾️Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és sós vízben megfőzzük. ◾️Közben a hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és olajon...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA hagymát aranybarnára pirítjuk. Rádodjuk a feldarabolt paprikát, lehámozott, felkockázott paradicsomot. sózzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyasztott spenótleveleket forró sós vízben olvaszd ki, majd pár perc elteltével szűrl le és kézzel facsarj ki belőle annyi vízet amennyit csak tudsz. Ha már nincs mit kifacsarn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúsmentes karácsonyi menü: aszaltszilva-leves Különlegesen melengető leves, amely ugyanakkor hidegen is nagyon finom. Karácsonyra a húsmentes menü tökéletes kezdőfogása lehet....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes