HOZZÁVALÓK:
- konzerv vagy üveges csicseriborsó (kb. 540 g)
- 2 és 1/2 evőkanál tahini (szezámkrém, drogériákban, bio boltokban, keleti üzletekben, delikát üzletekben kapható)
- 1/2 - 1 citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 3 evőkanák szűz olívaolaj
- 1/4 mokkáskanál római kömény
A konzervet lecsöpögtetjük, de megtartjuk a levét.
Az összes hozzávalót robotgépbe tesszük vagy rúdmixerrel krémesen simára pürésítjük.
Ha túl sűrű, hozzáöntünk a csicseriborsó levéből.
Pitával, picit sózott édes vagy lila hagymával szeretjük a legjobban de mártogatóként, szendvicsben és sültek mellé is remek.
Egy tortaformába vagy piteformába simítsuk bele a kinyújtott leveles tésztát. Tegyünk rá egy sütőpapírt, majd vakon süssük (hogy ne emelkedjen fel) 15 percig 180 fokon. Hagyjuk ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit lereszeljük, besózzuk, majd 5 percet hagyjuk, ezután kinyomkodjuk. Ezután a liszttel és a tojással összekeverjük a krumplit 10 percig állni hagyjuk. Olajban kisütjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszeljük, hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és elkeverjük a zabpehellyel, útifűvel, illetve a reszelt sajttal. Hagyjuk állni pár percet, majd egy kókuszzsírral átken...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lencsét és a rizst főzzük meg az alaplében, néha keverjünk rajta egyet. Amikor megfőtt, nem kell leönteni róla az esetleg rajta maradt levet, csak le kell fedni és levenni a tűzh...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű