Családireceptkönyv.hu

Hummusz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


HOZZÁVALÓK:
- konzerv vagy üveges csicseriborsó (kb. 540 g)
- 2 és 1/2 evőkanál tahini (szezámkrém, drogériákban, bio boltokban, keleti üzletekben, delikát üzletekben kapható)
- 1/2 - 1 citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 3 evőkanák szűz olívaolaj
- 1/4 mokkáskanál római kömény

Elkészítés:


A konzervet lecsöpögtetjük, de megtartjuk a levét.
Az összes hozzávalót robotgépbe tesszük vagy rúdmixerrel krémesen simára pürésítjük.
Ha túl sűrű, hozzáöntünk a csicseriborsó levéből.
Pitával, picit sózott édes vagy lila hagymával szeretjük a legjobban de mártogatóként, szendvicsben és sültek mellé is remek.


Hummusz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Karfiolpörkölt fűszeresen
Karfiolpörkölt fűszeresen

A hagymát megtisztítjuk és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott paprikákat is. A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, majd hozzáadjuk. Felöntjük a par...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Répafasírt
Répafasírt

A répát megtisztítjuk, a negyedét félretesszük, a többit enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A kenyeret kisebb darabokra vágva késes aprítóba tesszük, és morzsásra dolgozzuk, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Fokhagymás-vajas tört édeskrumpli
Fokhagymás-vajas tört édeskrumpli

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Vágjuk le a batáták végét és szeleteljük fel ujjnyi vastag darabokra. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire a korongokat és toljuk be a süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk