menu

Családireceptkönyv.hu

Zabpelyhes túrógombóc fahéjas joghurtos öntettel


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 13 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g túró
10 ek. zabpehely
4 db tojás
1 cs vanilincukor
joghurt + fahéj az öntethez

Elkészítés:


A túrót összekeverjük a zabpehellyel, tojással és egy csomag vanilincukorral.
Az így kapott tésztát legalább 25 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet.
Vizezett kézzel gombócokat készítünk és bő, forrásban lévő, enyhén sós vízben, újraforrástól számítva kb. 2 percig főzzük. Ezalatt feljön a víz tetejére.
A vízből kiszedve kicsit hűlni hagyjuk, majd fahéjas joghurtos öntettel meglocsoljuk.

Zabpelyhes túrógombóc fahéjas joghurtos öntettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Színes lencse karamellizált hagymával
Színes lencse karamellizált hagymával

Először készítsd elő a zöldségeket: a padlizsánokat mosd és hámozd meg, vágd kb. 1 cm vastag szeletekre és besózva tedd félre. A vöröshagymákat vágd ketté majd szeletelt vékonyra....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldfűszeres sütőtökös tócsni fehérjoghurtos mártoga
Zöldfűszeres sütőtökös tócsni fehérjoghurtos mártoga

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ropogós cukkini (mama)
Ropogós cukkini (mama)

Olajos kisütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párolt padlizsán, kígyóuborka fűszerekkel
Párolt padlizsán, kígyóuborka fűszerekkel

A padlizsánt és a kígyóuborkát szeleteld fel vékonyabb szeletekre. Párold meg őket kevés olívaolajon, majd pirítsd is meg. A sütés vége előtt szórd meg a friss fűszerekkel.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk