500 g túró
10 ek. zabpehely
4 db tojás
1 cs vanilincukor
joghurt + fahéj az öntethez
A túrót összekeverjük a zabpehellyel, tojással és egy csomag vanilincukorral.
Az így kapott tésztát legalább 25 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet.
Vizezett kézzel gombócokat készítünk és bő, forrásban lévő, enyhén sós vízben, újraforrástól számítva kb. 2 percig főzzük. Ezalatt feljön a víz tetejére.
A vízből kiszedve kicsit hűlni hagyjuk, majd fahéjas joghurtos öntettel meglocsoljuk.
A babot a főzés előtti este áztasd vízbe. Másnap öntsd le róla a vizet, a zöldségeket pucold meg, és vágd fel tetszés szerint. Rakd a babot egy nagyobb lábosba, öntsd fel két lit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy egy 30 x 20 cm-es tepsit vajjal kikenünk. A tojást egy nagy tálban felverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, simára keverjük, majd a cukkin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPreheat oven to 175°C and spray a 1 quart baking dish with a natural cooking spray. Cook quinoa, according to package instructions, using 1/4 cup quinoa and 1/2 cup water. Meanwh...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rizst kevés sóval megfőzzük és hagyjuk kihűlni (ez utóbbi nem létszükséglet, de pergősebb, pirultabb eredményt kapunk, ha hideg, akár előző napi maradék rizzsel dolgozunk). Eg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű