500 g túró
10 ek. zabpehely
4 db tojás
1 cs vanilincukor
joghurt + fahéj az öntethez
A túrót összekeverjük a zabpehellyel, tojással és egy csomag vanilincukorral.
Az így kapott tésztát legalább 25 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet.
Vizezett kézzel gombócokat készítünk és bő, forrásban lévő, enyhén sós vízben, újraforrástól számítva kb. 2 percig főzzük. Ezalatt feljön a víz tetejére.
A vízből kiszedve kicsit hűlni hagyjuk, majd fahéjas joghurtos öntettel meglocsoljuk.
A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét. Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára é...
Elkészítési idő:A paradicsomot dobd forró vízbe, hogy könnyen lehúzhasd a héját, majd karikázd fel. A többi zöldséget szintén hámozd meg, és vágd vékony szeletekre, majd rendezd el őket egy olajja...
Elkészítési idő:1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra. A serpenyődet kend át olajjal. 2. A vajat keverd ki a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. 3. A gombafejek tönkjét távolítsd el, a kalap...
Elkészítési idő: 35 perc