Családireceptkönyv.hu

Zabpelyhes túrógombóc fahéjas joghurtos öntettel


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 13 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g túró
10 ek. zabpehely
4 db tojás
1 cs vanilincukor
joghurt + fahéj az öntethez

Elkészítés:


A túrót összekeverjük a zabpehellyel, tojással és egy csomag vanilincukorral.
Az így kapott tésztát legalább 25 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet.
Vizezett kézzel gombócokat készítünk és bő, forrásban lévő, enyhén sós vízben, újraforrástól számítva kb. 2 percig főzzük. Ezalatt feljön a víz tetejére.
A vízből kiszedve kicsit hűlni hagyjuk, majd fahéjas joghurtos öntettel meglocsoljuk.

Zabpelyhes túrógombóc fahéjas joghurtos öntettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Királyné sajtos-tojásos burgonyája
Királyné sajtos-tojásos burgonyája

A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét. Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis rakott zöldség
Tepsis rakott zöldség

A paradicsomot dobd forró vízbe, hogy könnyen lehúzhasd a héját, majd karikázd fel. A többi zöldséget szintén hámozd meg, és vágd vékony szeletekre, majd rendezd el őket egy olajja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött Gomba
Töltött Gomba

1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra. A serpenyődet kend át olajjal. 2. A vajat keverd ki a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. 3. A gombafejek tönkjét távolítsd el, a kalap...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk