500 g túró
10 ek. zabpehely
4 db tojás
1 cs vanilincukor
joghurt + fahéj az öntethez
A túrót összekeverjük a zabpehellyel, tojással és egy csomag vanilincukorral.
Az így kapott tésztát legalább 25 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet.
Vizezett kézzel gombócokat készítünk és bő, forrásban lévő, enyhén sós vízben, újraforrástól számítva kb. 2 percig főzzük. Ezalatt feljön a víz tetejére.
A vízből kiszedve kicsit hűlni hagyjuk, majd fahéjas joghurtos öntettel meglocsoljuk.
Először készítsd elő a zöldségeket: a padlizsánokat mosd és hámozd meg, vágd kb. 1 cm vastag szeletekre és besózva tedd félre. A vöröshagymákat vágd ketté majd szeletelt vékonyra....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajos kisütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt és a kígyóuborkát szeleteld fel vékonyabb szeletekre. Párold meg őket kevés olívaolajon, majd pirítsd is meg. A sütés vége előtt szórd meg a friss fűszerekkel.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű