• 1 nagyobb, jó puhára érett avokádó
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 teáskanál tökmagolaj
• 1 evőkanál olívaolaj
• 1 teáskamál citromlé
• 1 csapott mokkáskanál citrombors
• 1 mokkáskanál provance-i fűszerkeverék, amely a levendula miatt egy nagyon különleges és friss ízhatást biztosít
• himalája só ízlés szerint
1. Az avokádót meghámozom, és a lehámozott héjszeleteket felteszem pakolásnak az arcomra. Kiveszem a magját, amivel jól bedörzsölöm a körömágyamat (minden cseppje kincs!)
2. A felaprózótt húsát pedig összekutyulom, összenyomkodom az olajokkal, a citromlével, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával (a kényelmesek botmixerrel is dolgozhatnak, csak akkor sok kárbavész...), míg szép élénkzöld krémes állagot nem vesz fel.
3. Minimum 1 órát pihentetem (ha kibírom), hogy jól összeérjenek az ízek. A pihentetés alatt tanácsos légmentesen lezárni, hogy az oxidációtól be ne barnuljon, és szép zöld maradlon a színe.
Lepénykével vagy pirított fekete kenyérrel a legfinomabb!
A cukkinit meghámozzuk, vastagabb szeletekre vágjuk és lesózzuk. Legalább fél órán át állni hagyjuk, majd lecsöpögtetjük. A sajtot vékony szeletekre vágjuk. Két szelet cukkini közé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit apróra lereszeljük. Beleütünk két tojást, ízesítjük sóval, borssal, hozzátesszük a lisztet, a zúzott fokhagymát, másfél dl étolajat. Amennyiben túl sűrű lenne, tejjel k...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes1. A gombák kalapját alaposan megtisztítjuk, lecsepegtetjük, és sütőtálba fektetjük. 2.A sonkát vékonyan felkockázzuk, pici olajon megpirítjuk, szinte ropogósra sütjük (ízlés sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott padlizsánok szárát levágjuk, a felületüket villával sűrűn megszurkáljuk, hogy sütés közben ne repedjenek meg. A tűzhely felső, forró vaslapján forgatva, 220 °C-os sütőb...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Nehéz