• 1 nagyobb, jó puhára érett avokádó
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 teáskanál tökmagolaj
• 1 evőkanál olívaolaj
• 1 teáskamál citromlé
• 1 csapott mokkáskanál citrombors
• 1 mokkáskanál provance-i fűszerkeverék, amely a levendula miatt egy nagyon különleges és friss ízhatást biztosít
• himalája só ízlés szerint
1. Az avokádót meghámozom, és a lehámozott héjszeleteket felteszem pakolásnak az arcomra. Kiveszem a magját, amivel jól bedörzsölöm a körömágyamat (minden cseppje kincs!)
2. A felaprózótt húsát pedig összekutyulom, összenyomkodom az olajokkal, a citromlével, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával (a kényelmesek botmixerrel is dolgozhatnak, csak akkor sok kárbavész...), míg szép élénkzöld krémes állagot nem vesz fel.
3. Minimum 1 órát pihentetem (ha kibírom), hogy jól összeérjenek az ízek. A pihentetés alatt tanácsos légmentesen lezárni, hogy az oxidációtól be ne barnuljon, és szép zöld maradlon a színe.
Lepénykével vagy pirított fekete kenyérrel a legfinomabb!
A cukkinit megtisztítottam, majd csíkokra vágtam. Egy tepsit kikentem olívaolajjal, majd szilikon ecsettel beolajoztam a cukkinit is. Megsóztam, majd rányomtam a fokhagymát, végül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket és a mozarrellát vékony karikákra vágom, felváltva, egymást félig takarva egy tepsibe sorakoztatom. Betolom a sütôbe 180 fokon alsó-felsô sütéssel, 10 percre. Sózom,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű0. A rizst sós vízben tegyük fel főni. 1. A kókuszzsíron pároljuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a felszeletelt cukkinit és pároljuk 2-3 percig. Mehetnek bele a fűszerek, a gyömb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombákat tisztítsd meg jó alaposan, majd darabold közel egységes méretű részekre. A hagymát kockázd apróra, majd egy serpenyőben fonnyaszd meg a zsiradékon. Amikor már szép üvege...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű