menu

Családireceptkönyv.hu

Avokádókrém provance-i módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 1 nagyobb, jó puhára érett avokádó
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 teáskanál tökmagolaj
• 1 evőkanál olívaolaj
• 1 teáskamál citromlé
• 1 csapott mokkáskanál citrombors
• 1 mokkáskanál provance-i fűszerkeverék, amely a levendula miatt egy nagyon különleges és friss ízhatást biztosít
• himalája só ízlés szerint

Elkészítés:


1. Az avokádót meghámozom, és a lehámozott héjszeleteket felteszem pakolásnak az arcomra. Kiveszem a magját, amivel jól bedörzsölöm a körömágyamat (minden cseppje kincs!)
2. A felaprózótt húsát pedig összekutyulom, összenyomkodom az olajokkal, a citromlével, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával (a kényelmesek botmixerrel is dolgozhatnak, csak akkor sok kárbavész...), míg szép élénkzöld krémes állagot nem vesz fel.
3. Minimum 1 órát pihentetem (ha kibírom), hogy jól összeérjenek az ízek. A pihentetés alatt tanácsos légmentesen lezárni, hogy az oxidációtól be ne barnuljon, és szép zöld maradlon a színe.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lepénykével vagy pirított fekete kenyérrel a legfinomabb!

Avokádókrém provance-i módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ricottás cukkinigolyó
Ricottás cukkinigolyó

A cukkinit lereszeljük, meghintjük sóval és 20 percig pihentetjük. A cukkiniből kinyomkodjuk a levet. Hozzáadjuk a tojást, 125 g zsemlemorzsát, ricottát, fokhagymát, sót és b...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lencsefasírt
Lencsefasírt

A lencsét feltesszük főzni annyi vízben, hogy bőven ellepje. ( pótolni kell, mert beszívja). Ha puha, leszűrjük a levét. A felét kivesszük és összeturmixoljuk ( passzírozni is le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spenótos, hokkaidós bulgur by Zuzana Németh Serbákov
Spenótos, hokkaidós bulgur by Zuzana Németh Serbákov

A hokkaido tököt kockákra vágtam és egy tepsin a sütőben megsütöttem. A spenótot megrottyantottam kis hagymán, fokhagymán, és külön elkészítettem a bulgurt , pici sóval megfőztem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sára
Répatorta muffin
Répatorta muffin

A száraz alapanyagokat - a lisztet, a sütőport, a sót, a gyömbért és a fahéjat - egy tálban öszekeverjük. Egy másik tálba kimérjük a kókuszzsírt vagy olívaolajat, a cukrot, a citro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk