menu

Családireceptkönyv.hu

Avokádókrém provance-i módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 1 nagyobb, jó puhára érett avokádó
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 teáskanál tökmagolaj
• 1 evőkanál olívaolaj
• 1 teáskamál citromlé
• 1 csapott mokkáskanál citrombors
• 1 mokkáskanál provance-i fűszerkeverék, amely a levendula miatt egy nagyon különleges és friss ízhatást biztosít
• himalája só ízlés szerint

Elkészítés:


1. Az avokádót meghámozom, és a lehámozott héjszeleteket felteszem pakolásnak az arcomra. Kiveszem a magját, amivel jól bedörzsölöm a körömágyamat (minden cseppje kincs!)
2. A felaprózótt húsát pedig összekutyulom, összenyomkodom az olajokkal, a citromlével, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával (a kényelmesek botmixerrel is dolgozhatnak, csak akkor sok kárbavész...), míg szép élénkzöld krémes állagot nem vesz fel.
3. Minimum 1 órát pihentetem (ha kibírom), hogy jól összeérjenek az ízek. A pihentetés alatt tanácsos légmentesen lezárni, hogy az oxidációtól be ne barnuljon, és szép zöld maradlon a színe.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lepénykével vagy pirított fekete kenyérrel a legfinomabb!

Avokádókrém provance-i módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos cukkínifasírt snidlinges mártogatóssal
Sajtos cukkínifasírt snidlinges mártogatóssal

A répát meghámoztam, a cukkinik végeit levágtam, megmostam és nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Sóztam és 15 percet pihentettem. Közben a tejfölt simára kevertem a zúzott fokhagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bogi
Tepsis sült zöldségek
Tepsis sült zöldségek

A tepsi megtöltéséhez magunk válasszuk ki a zöldségeket. Ha padlizsánt is sütünk, előzetesen áztassuk be 30-60 percre hideg vízbe és nyomkodjuk ki, hogy a keserű leve elmenjen. Fon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emőke
Ratatouille
Ratatouille

Karikázzuk fel a cukkinit kb. fél centis karikákra, a padlizsánt ennél vékonyabbra. A padlizsánt sózzuk, és hagyjuk állni fél órát, hogy a keserű levét kiengedje. A paprikát vágjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Sörtésztában sült spárga citromos majonézzel
Sörtésztában sült spárga citromos majonézzel

A lisztet összekeverjük kevés keményítővel, olvasztott vajjal, három tojással a reszelt parmezánnal és a sörrel. A tésztát egy elektromos kézi keverővel jól összedolgozzuk, majd k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk