• 1 nagyobb, jó puhára érett avokádó
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 teáskanál tökmagolaj
• 1 evőkanál olívaolaj
• 1 teáskamál citromlé
• 1 csapott mokkáskanál citrombors
• 1 mokkáskanál provance-i fűszerkeverék, amely a levendula miatt egy nagyon különleges és friss ízhatást biztosít
• himalája só ízlés szerint
1. Az avokádót meghámozom, és a lehámozott héjszeleteket felteszem pakolásnak az arcomra. Kiveszem a magját, amivel jól bedörzsölöm a körömágyamat (minden cseppje kincs!)
2. A felaprózótt húsát pedig összekutyulom, összenyomkodom az olajokkal, a citromlével, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával (a kényelmesek botmixerrel is dolgozhatnak, csak akkor sok kárbavész...), míg szép élénkzöld krémes állagot nem vesz fel.
3. Minimum 1 órát pihentetem (ha kibírom), hogy jól összeérjenek az ízek. A pihentetés alatt tanácsos légmentesen lezárni, hogy az oxidációtól be ne barnuljon, és szép zöld maradlon a színe.
Lepénykével vagy pirított fekete kenyérrel a legfinomabb!
linkben
Elkészítési idő:◦A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük, mintha pürét készítenénk. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat, majd a tojásokat,...
Elkészítési idő:Az avokádót vágjuk ketté, szedjük ki belőle a magot, és kanalazzuk ki a héjából. Kockázzuk bele a vöröshagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és turmixoljuk...
Elkészítési idő: 10 perc