menu

Családireceptkönyv.hu

Csőben sült padlizsán


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db padlizsán közepes
2 dl olíva olaj
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 marék friss bazsalikom
1 doboz kemény kecskesajt (reszelve) én garabonciást használtam
10 db nagyfejű paradicsom

Elkészítés:


A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
A paradicsomokat dobd lobogó vízbe 2 percre, majd vedd ki, és hámozd meg (ezzel a művelettel könnyebben lehet meghámozni). Utána törd szét a paradicsomokat, sózd, borsozd, keverd el a 4 gerezd zúzott fokhagymával és az apróra vágott friss bazsalikommal a paradicsommasszát, tedd félre (használhatsz nagyon jó minőségű passatat is, passzírozott paradicsomot, ha van benne paradicsom darab). Mosd meg a padlizsánokat, és vágd félbe, kend meg mind a négyet olívaolajjal és szórd meg petrezselyemmel.

Helyezd el egy akkora tepsiben, hogy az összes padlizsán szelet kényelmesen elférjen. Tedd a sütőbe 20 percre, vagy addig, ameddig jól meg nem sül, és az olaj miatt krémes állagúvá nem válik a húsa. Ha megsült, vedd ki, és kend meg a fokhagymás paradicsommasszával, és szórd meg vastagra reszelt kecskesajttal. Újra rakd be a sütőbe, és süsd 10 percig grill módban. Ha kész, szórd meg friss bazsalikommal.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.stylemagazin.hu/hir/Mai-mosoly-csoben-sult-padlizsan/7928/stylelife/gasztronomia/

Csőben sült padlizsán

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nyers vegán székelykáposzta
Nyers vegán székelykáposzta

A savanyú káposztán kívül mindent összeturmixolunk a szafthoz. Annyi tisztított vizet adunk hozzá, hogy rántásos szaft sűrűségű legyen. Kóstoljuk meg, és csak ezután sózzuk, ha egy...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Héjában főtt burgonya uborkasalátával
Héjában főtt burgonya uborkasalátával

A burgonyát tedd fel köményes vízben főni. Az uborkát szeleteld fel hámozás után. A joghurtot keverd össze az apróra vágott fokhagymával, (esetleg tárkonnyal) majd add az uborkához...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Avokádókrém bazsalikommal
Avokádókrém bazsalikommal

A hozzávalókat valamilyen szerkentyűvel összeaprítjuk, hogy homogén legyen az állaga. pirítóssal, na és persze sok-sok zöldséggel fogyasztottam!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: debovszkij
Krumplilángos
Krumplilángos

1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd összetörjük. 2. Összegyúrjuk vajjal, sóval és liszttel. Teflon sütőben olaj nélkül kisütjük, végül megkenjük a lángosokat olajjal

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk