1 db cukkini
2 ek vaj
1 db kis vöröshagyma
65 g búza finomliszt
2 dl tej
60 g sajt
2 db tojás
150 g zsemlemorzsa
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A cukkinit lereszeljük, enyhén megsózzuk, és állni hagyjuk, majd kicsavarjuk belőle a nedvességet.
A vajat egy edényben felhevítjük, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, és 4-5 perc alatt megdinszteljük.
Alacsony lángon, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, amíg morzsalékos nem lesz, majd hozzáöntjük a tejet, és folyamatosan keverjük addig, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor elzárjuk alatta a lángot, és hozzákeverjük a sajtot, a kinyomkodott cukkinit, végül sózzuk-borsozzuk.
A tésztát evőkanállal kiadagoljuk, majd kroketteket formázunk belőlük. Először felvert tojásban, utána zsemlemorzsában megforgatjuk.
Forró olajban aranybarnára sütjük.
A céklát puhára megfőzöm vagy megsütöm, majd apró csíkokra vágom. Az olajon a hagymát és fokhagymát pár percig dinsztelem, ezután hozzáadom a rizst, és állandó kevergetés mellett k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megtisztítjuk, ha van benne keményebb magot tartalmazó rész, azt kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük, meghintjük sóval, és jól összeforgatjuk. Kb. 25 percre fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat felcsíkozom, az újhagymát felkarikázom. A cukkinit és ahosszában padlizsánt félbevágom, majd felszeletelem. A paprikát karikákra vágom, a chilit és a zöldfűszereket f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is ha fagyasztott spenóttal készítjük, akkor a boltban kapható 500 grammos felét vesszük, egy tálba helyezzük, és hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni. A legjobb, ha előző...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű