1 kg karfiol
2 db tojás,
8 dkg sajt,
4 dkg vaj,
2 dl tejföl,
só, bors.
1 kg tisztított és jól megmosott kelvirágot (karfiolt) kisebb rózsákra szedünk szét és gyengén sózott vízben majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük és jól lecsöpögtetjük. Ha kihűlt, vajjal megkent tűzálló jénaitálba (vagy kis zománcozott lábaskába) tesszük, megsózzuk, borsozzuk. Közben egy kis tálkában felütünk két tojást, hozzáteszünk 2 dl tejfölt és 5 dkg reszelt sajtot. Megsózzuk, borsozzuk és habverővel simára keverve ráöntjük a kelvirágra. Tetejét megszórjuk 3 dkg reszelt sajttal és elmorzsolunk rajta 4 dkg vajat, közép meleg sütőben piros ropogósra sütjük. A sütési ideje kb 15 – 20 perc. Forrón tálaljuk.
A cukkinit reszeld le, forgasd össze a sóval és hagyd állni 10 percre. Facsarj ki annyi lét a cukkiniből, amennyit csak tudsz. A kifacsart cukkinihez keverd hozzá a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós vízben megfőzzük a rózsáira szedett karfiolt. A hagymát felkockázzuk és olajon megfonnyasztjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk. Amikor a karfiol kihűlt, összekeverjük a fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűki milyen zöldségeket szeret azt teheti bele..megpucoljuk amit kell felszelünk.. fűszerezzük sóval..őrült borssal..kakukkfűvel majd összekeverjük és egy dl vizet és egy dl olajat ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához összekeverjük a teljes kiőrlésű lisztet, az olajat és a sót. Hozzáadjuk a vizet, majd apránként a fehér lisztet, és összegyúrjuk. Megfőzzük a krumplit, a zöldborsót...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz