1 kg karfiol
2 db tojás,
8 dkg sajt,
4 dkg vaj,
2 dl tejföl,
só, bors.
1 kg tisztított és jól megmosott kelvirágot (karfiolt) kisebb rózsákra szedünk szét és gyengén sózott vízben majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük és jól lecsöpögtetjük. Ha kihűlt, vajjal megkent tűzálló jénaitálba (vagy kis zománcozott lábaskába) tesszük, megsózzuk, borsozzuk. Közben egy kis tálkában felütünk két tojást, hozzáteszünk 2 dl tejfölt és 5 dkg reszelt sajtot. Megsózzuk, borsozzuk és habverővel simára keverve ráöntjük a kelvirágra. Tetejét megszórjuk 3 dkg reszelt sajttal és elmorzsolunk rajta 4 dkg vajat, közép meleg sütőben piros ropogósra sütjük. A sütési ideje kb 15 – 20 perc. Forrón tálaljuk.
Egy nagy fazékban tegyünk del vizet forrni. Amíg melegszik, a por állagú hozzávalókat alaposan elvegyítjük egy tálban, majd hozzáadjuk a 3dl vizet. Meglepően gyorsan fog összeálln...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fetasajtot összekeverjük a krémsajttal és a fűszerekkel. A sajtot a gombafejekbe töltjük. A reszelt füstölt sajtot rápúpozzuk a gombára, majd tepsiben készre sütjük. Amíg sül,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA párolt zöldségeket legcélszerűbb wok edényben készíteni. Ajánlott továbbá a zöldségeket egyenlő méretű és formájú szeletekre / cikkekre vágni, hogy egyenletesen puhuljanak. Elősz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy fej karfiolt rózsáira szedve puhára főzünk, leöntjük róla a vizet és krumplinyomóval áttörjük, sózzuk, fehérborsot szórunk rá és reszelünk bele egy kevés szerecsendiót is. Mikö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű