500 g paradicsom
300 g TV paprika
200 g tarhonya
2 fej vöröshagyma
4 - 5 gerezd fokhagyma
2 tk pirospaprika
2 tk sűrített paradicsom
só
bors
1.3 l víz
120 g paprikás kolbász
200 g fagyasztott zöldborsó
5 db kis burgonya
olaj
A tarhonyát egy lábasban aranybarnára pirítjuk, kivesszük és félrerakjuk. Ugyanebben a lábasban egy kevés olajat hevítünk és 2-3 percig pirítjuk a felkarikázott kolbászt. Rádobjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, fokhagymát és addig pirítjuk, amíg a paprika egy picit össze nem esik. Belerakjuk a sűrített paradicsomot és a pirospaprikát, jól elkeverjük és felöntjük 3 dl vízzel, majd beletesszük az apróra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük a zöldségeket.
Ha már jó lecsós, beletesszük a tarhonyát, a borsót, az apró kockákra vágott krumplit és felöntjük a maradék vízzel. Felforraljuk, majd levesszük a lángot és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ha megfőtt elzárjuk és lefedjük. 10 percig hagyjuk állni és utána tálalhatjuk is.
Így készítsd: 1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. A tepsidet béleld ki sütőpapírral, a cukkinit vágd vékony hasábokra. 2. Keverd össze egy tálban a morzsát, a reszelt parme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 180 fokra. A paradicsomokat dobd lobogó vízbe 2 percre, majd vedd ki, és hámozd meg (ezzel a művelettel könnyebben lehet meghámozni). Utána törd szét a parad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A megmosott, meghámozott cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük és állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A cukkinihez hozzákeverjük a tojást, a zúzott fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét. Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű