1 db cukkini,
120 g parmezán,
50 g zsemlemorzsa,
1 db tojás,
5 g só,
4 szál kapor,
30-40 g vaj.
Elkészítés:
A megtisztított cukkinit szeleteljük fel 1 cm vastagságú karikákra, sózzuk meg és hagyjuk állni 10 percet, amíg levet ereszt. A lét majd öntsük le róla. A tojást sózzuk meg és verjük fel egy tálban. Egy másik tálban keverjük össze a reszelt parmezánt a zsemlemorzsával és az apróra vágott zöld kapor felével. Mártsuk a cukkinikarikákat tojásba, majd a zsemlemorzsába, tegyük vajjal kikent tepsibe. 190 fokos sütőben süssük 20 percet, majd szedjük ki a megsült cukkinikarikákat egy tányérra és szórjuk meg a megmaradt, apróra vágott kaporral. Jó étvágyat
Ma egy nagyon egyszerűen elkészíthető étel receptjét hoztuk el nektek, sütőben sült cukkinikarikák parmezán sajtos bundában. Ez az étel nagyon ízletes, könnyű és egészséges, a parmezán sajt sütés közben megolvad és elképesztően ropogóssá válik a cukkini.
A csicseriborsót egy tálba mérem, és minimum négyszeres vízmennyiséggel felöntöm. Legalább 24 órát hagyom ázni, ha közben elfogyna róla a víz, pótolom. Az olívaolajat egy lábosba...
Elkészítési idő:A cukkiniket nagylyukú reszelőn lereszeljük. Ha fiatal cukkinik, nem fontos meghámozni, amúgy meg lehet. A lereszelt cukkinit jól besózzuk, átkeverjük a sóval és félretesszük 15 pe...
Elkészítési idő:Így készítsd: 1. A sütőt kapcsold be 180 fokra. 2. A karfiolt szedd rózsáira, késsel vagdald át, majd sós vízben főzd 2 percig. Azonnal szűrd le. Teríts el egy kivajazott tűz...
Elkészítési idő: