Családireceptkönyv.hu

Lángos


Írta:

Elk. idő: 1-2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
1 evőkanál só
1/2 l tej
1 pohár tejföl
5 dkg élesztő

Elkészítés:


Élesztőt felfutatjuk majd a hozzávalókat összekeverjük, dagasztjuk. kicsit hagyjuk pihenni, utána forró olajban kisütjük .

Trükkök, tippek, praktikák:


Én ami nem fogy el azt a hűtőben szoktam tartani és később kisütni. Frissen a legjobb. :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kolozsvári szalonnás, sajtkrémes spagetti
Kolozsvári szalonnás, sajtkrémes spagetti

1. A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 2. Kis olajon zsírjára pirítjuk a kockára vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát. 3. Megszórjuk fűsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andi
Bolognai szósz
Bolognai szósz

Hagyma - hús - fokhagyma, só, fűszerek - paradicsomszósz - 10-15 perc

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsgombócos tészta
Húsgombócos tészta

A szósz nagyjából annyi idő alatt készül el, míg a tésztát kifőzöm, így a víz felrakásával indítok. A húst fűszerezem, sózom, egy nagy tojással összedolgozom. Eddig előre is elkés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gnocchetti brokkoli pestoval
Gnocchetti brokkoli pestoval

A brokkolit szedd rózsáira, a szárát vágd kisebb darabokra. Enyhén sós, gyöngyöző vízben 6–8 perc alatt blansírozd meg. Szűrd le, majd csepegtesd le. A megtisztított fokhagymával,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk