Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés tekercsek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


26 tekercshez
2 dkg friss élesztő
1 teáskanál kristálycukor
2 dl langyos tej
50 dkg finomliszt
15 dkg puha vaj (esetleg margarin)
2 evőkanál porcukor
1 tojás

A töltelékhez:
3 dl tej
5 dkg kristálycukor
3 enyhén púpos evőkanál búzadara
40 dkg gesztenyemassza ((cukrozott)
2 evőkanál rum (esetleg rumaroma)
2 csomag vaníliás cukor

A tetejére:
1 tojás sárgája
1 evőkanál tej

+ porcukor

Elkészítés:


1. A tejben a teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a porcukrot, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást, majd a felfuttatott élesztőt a tejjel és bedagasztjuk a tésztát. Közepesen lágy tésztát kell kapnunk - ne legyen se kemény, se lágy. Letakarva duplájára kelesztjük.
2. A töltelékhez a tejet összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a búzadarát és alacsony lángon, kevergetve megfőzzük. (Jól duzzadjanak meg a daraszemek, de ne ijedjünk meg, ha túl folyós lesz, mire kihűl, pont megfelelő lesz a tejbegríz.) Tehát amikor megfőztük, akkor langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a rumot és a vaníliás cukrot és jól összekeverjük a krémet.
3. A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk egyenként kb. 25x38 cm-es téglalap alakúra 5 mm vastagra, egyenletesen megkenjük a gesztenyés krém felével, majd a hosszabbik oldalát alul is és felül is feltekerjük a közepéig (középen találkozni fog a két tekercs). Kb. 2 cm szélességben felszeleteljük őket, majd minden szeletet fejjel lefelé fordítunk, hogy a két tekercs rész legyen az alja.
4. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a tekercseket, hagyjuk még kelni 5-10 percet, majd lekenjük a tojás sárgája és tej keverékével a tetejüket és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-11 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet.)
5. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Gesztenyés tekercsek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Sztrapacska pirítva
Sztrapacska pirítva

A krumplit lereszeljük, hozzáadjuk a sót, 5 púpos ek réteslisztet és annyi simalisztet, amennyit felvesz, hogy masszív tésztát kapjunk. Lobogó sós vízbe szaggatjuk a masszát. Ha k...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Pad thai
Pad thai

A tésztát forrásban lévő vízben készrefőzzük, majd leszűrjük és egyből lehűtjük. A hagymát és a répát vékony csíkokra, a fokhagymát apróra vágjuk. A fagyasztott zöldségmixet kiolva...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jucus
Spagetti
Spagetti

1. A hagymát kicsi olajon megpirítjuk, majd hozzáöntjük a darált húst és azt is fehéredésig pirítjuk. 2. Felöntjük a paradicsomlével, fűszerezzük és készre főzzük. 3. A tésztát k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Krumplis tészta
Krumplis tészta

Egy nagyobb edényben fölteszünk vizet forrni és kifözzük a kocka tésztát a csomagoláson megjelöltek szerint A vöröshagymát kockaformára fölvágjuk majd egy serpenyöben étol...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk