A tésztához:
350 ml tej
30 g élesztő
5 dkg porcukor
50 dkg liszt
4 g só
1 db tojás
9 dkg vaj
A tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojást, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt.
Alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Kb. 5 perc dagasztás után elválik az tál oldalától, de továbbra is lágy marad. Kb. 1 órán keresztül hagyjuk kelni.
Lisztezett deszkán 35x42 cm-es téglalapot nyújtunk, majd pár perc pihentetés után 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. 30 db négyzetet kell kapnunk.
Ízlés szerint lekvárral töltjük őket.
Ha rájuk tettük a tölteléket, feltekerjük őket a töltelék irányából.
12 dkg vajat felolvasztunk és egy 25 x 35 cm-es tepsibe öntünk. A buktákat beleforgatva az olvasztott vajba, szorosan egymás mellé rakjuk.
Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket, majd kb 25-35 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Az összes tej negyedével, és a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyharuhával letakar...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyákat megpucoltam és kockára vágva sós vízben puhára főztem. A főzővízben hagyva burgonyatörővel áttörtem . A lisztet a dagasztóüstbe szitáltam, hozzáadtam a főzővízben át...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1. A piteformát kibéleljük sütőpapírral. A megpucolt és lereszelt burgonyát összekeverjük a tojással, az olvasztott vajjal és az apróra vágott salottahagymával. Megsózz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű