25 dkg bl 55 fehér liszt+25 dkg rozsliszt+2,5 dkg élesztő+1,5 tk só+4 dl langyos víz
Rozsos cipót sütöttem ma reggel smile hangulatjel Recept: előző este bekevertem a tésztát: 25 dkg bl 55 fehér liszt+25 dkg rozsliszt+2,5 dkg élesztő+1,5 tk só+4 dl langyos víz. Ezt összekevertem, alufóliával letakartam, és beraktam a sütőbe. Másnap reggel elővettem, bőven lisztezett deszkán cipót formáltam belőle. A 220 fokra előmelegített sütőbe 5 jégkockát dobtam, majd mentek be a cipók. 45-50 percig sütöttem őket.
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezután...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A lisztből és a tojásból sóval és a vízzel galuska tésztát keverünk, amelyet nem kell túlzottan kidolgozni. 2. Hagyományos módon sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és kifő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa hozzávalókból közepesen sűrű tésztát keverünk,majd lóbbogó vízben ki főzöm le őblittem és tálalom.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűCsomómentesre elkevertem és olajjal kikent palacsintasütőben megsütöttem. Eleinte kemény tészta 10 perc múltán már tekerhető puhaságú. Tölteléknek nagyon vékony csíkokra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű