menu

Családireceptkönyv.hu

Lekváros derelye


Írta:

Elk. idő: 1,5
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



90dkg. burgonya (főtt, áttört)
40 dkg. búzaliszt
1 db tojás
1 teáskanál só
8 g kristálycukor kb.
A töltéshez
30 dkg. sárgabarack dzsem
A főzéshez
víz

A pirított morzsához
20 dkg. zsemlemorzsa
2 evőkanál étolaj
A tálaláshoz
Porcukor









Elkészítés:



Serpenyőben melegítsünk kevés étolajat, majd tegyük rá a morzsát, és pirítsuk aranybarnára. Annyi olaj kell a morzsa alá, hogy az ne legyen nagyon száraz, de maradjon morzsalékos pirítás után.
A burgonyát enyhén sós vízbe feltesszük főni. Amikor megfőtt, alaposan törjük át a burgonyát.
A kihűlt, áttört burgonyára mérjük rá az összes többi hozzávalót, és dagasszuk egynemű tésztává.
A kész tésztát vékony lisztezett deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastagra, majd egy kiszúróval 9-10 cm átmérőjű köröket szúrjunk ki belőle.
A körök közepébe nyomjunk kemény lekvárt.
Ezután hajtsuk bele a lekvárt a tésztákba, hogy félköröket kapjunk, és alaposan nyomkodjuk össze a tészta széleit úgy, hogy a lekvár maradjon belül.
A kész derelyéket csendesen lobogó, enyhén sózott vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére mind. Ez kb. 4 perc.
Ezután tésztaszűrővel szedjük ki őket a vízből, majd az előkészített pirított morzsába forgassuk bele.
A kész derelyéket frissen-forrón, ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.

Lekváros derelye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Szilvás gombóc, "barátfüle", nudli (egy tésztából)
Szilvás gombóc, "barátfüle", nudli (egy tésztából)

Töltelék: felezett szilva (lehet befőtt is), cukor, fahéj, szilvalekvár. A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, puhára főzzük. Leszűrjük és még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsinta
Palacsinta

Az összes hozzávalót össze keverem majd hagyom állni egy kicsit.útána sütöm.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Amerikai tésztasaláta (Annuskám)
Amerikai tésztasaláta (Annuskám)

A tésztához tegyük fel a vizet sóval. Amikor felforrt szórjuk bele a tésztát és a csomagoláson ajánlott idő alatt főzzük készre. Szűrjük és csöpögtessük le alaposan. Öntsük egy nag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú káposztás tészta sült kacsa hússal
Savanyú káposztás tészta sült kacsa hússal

A húst megtisztítom, alaposan megmosom folyó víz alatt, egy lábasba felrakom főni az olaj egy részét rá öntöm, sózom, a bors felét rá szórom, a vegetát hozzá adom, felöntöm 2-deci...

Elkészítési idő: 40-perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk