A tésztához
5 dkg élesztő (friss)
5 dl 2,8%-os tej
1 evőkanál kristálycukor
80 dkg búzaliszt (BL55)
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj
A töltelékhez
6 bő evőkanál tejföl (12%-os)
2 db fokhagyma
2 db lilahagyma
30 dkg gépsonka
1 db morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
30 dkg trappista sajt (reszelt)
A tetejére
2 csapott evőkanál tejföl (12%-os)
1 db tojássárgája
1 csapott evőkanál szezámmag
1 csapott evőkanál lenmag
1. Az összes tej negyedével, és a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
2. Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. (kb. 1 óra)
3. Megfelezzük a tésztát, és mind a két tésztával egyformán járunk el.
4. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.
5. A tejfölt össze keverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagyma gerezdekkel, megkenjük a tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk az apróra vágott sonkát, hagymát, kukoricát, reszelt sajtot.
6. Feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk.
7.Megkenjük a tetejét az összekevert tejföl és tojássárgája keverékével. A tetejére szezámmagot, lenmagot szórunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük
Teljes elkészülési idő
10 perc dagasztás, 60 perc kelesztés, 20 perc elkészítés, 20 perc sütés
A lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat. Kis darabokat vágunk belőle, am...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kifőtt, kihűlt tésztát összevágjuk nem túl kicsi darabokra (5-10 cm). 2. A tojást, sót belekeverjük a tejfölbe, majd hozzáadjuk a tésztához. 3. Ezután jöhet a melegszendvics...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dagasztótálba vagy a kenyérsütő üstjébe tesszük a lisztet, a közepébe egy kis mélyedésbe kerül a cukor, élesztő, langyos tej. 10 perc alatt felfut az élesztő, utána mehet hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Felolvasztjuk a spenótot. 2. Felhevítjük az olajat egy lábasban. Hozzáadunk 2 evőkanál lisztet és világos rántást készítünk belőle. 3. Ráöntjük a spenótot a rántásra. Felöntjü...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes