Családireceptkönyv.hu

Túrós csusza füstölt szalonnával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg száraztészta
20 dkg füstölt szalonna
20 dkg túró
1 pohár tejföl
1 ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

Elkészítés:


A száraztészták közül, a legalkalmasabb a fodros nagykocka. Én is ebből készítem, de jó lehet még a lebbencs tészta is.
A szalonnát apró kockára vágom, és lassú tűzön kisütöm a zsírját. A kisütött szalonnát félreteszem.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm, ha kész, leszűröm, leöblítem, lecsepegtetem, és a szalonna kisült zsírjába forgatom.
Tálaláskor a tésztát tányérra szedem, megszórom túróval, pár kanál tejföllel meglocsolom, a tetejére pedig kisült szalonnakockát hintek.

Túrós csusza füstölt szalonnával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Káposztás tészta
Káposztás tészta

A káposztás részhez 1.25 kg fejes káposzta 5 evőkanál étolaj 4 púpozott evőkanál kristálycukor 1 evőkanál só fekete bors (őrölt) A tészta főzéshez 500 g tészta - fodros nagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Carbonara - vagy valami hasonló...
Carbonara - vagy valami hasonló...

Két féle sajt van előkészítve, mert nálunk még megy rá reszelt trappista is, amikor készen van! És nem kell hozzá só! A bacon van olyan sós, hogy bőven elég bele annyi, külön én ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Egszséges magvas kenyér by Klaudia Katonova
Egszséges magvas kenyér by Klaudia Katonova

Bedagasztod, megkel, nemkel meg nagyra nemkell 1kilos kenyeret varni. Es ahogy megkellt ugy tedd be a sutobe (ha ujra atgyurod tomorebb lesz) es 200fokon legkeveressel 35perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fetás paradicsomos tészta (Sóbors)
Fetás paradicsomos tészta (Sóbors)

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Az egész feta sajtot és a koktélparadicsomokat tegyük egy jénaiba/tepsibe. Locsoljuk meg őket 1-2 evőkanál olívaolajjal, szórjuk meg frissen őr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk