Családireceptkönyv.hu

Szalonnás-cukkinis tejszínes tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg cukkini
25 dkg húsos szalonna
2 gerezd fokhagyma
3,5 dl főzőtejszín
3 db egész tojás
50 dkg lepketészta
só, őrölt bors, 2 ek. olivaolaj, friss petrezselyem
sajt a tálaláshoz

Elkészítés:


A felkockázott szalonnát egy serpenyőben az olivaolajon enyhén ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit és puhára pároljuk. Só, bors, majd ha kész van a zúzott fokhagymával keverjük el.
Az idő közben kifőzött tésztát keverjük az eddigiekhez.
A lazán felvert tojásokat elkeverjük a tejszínnel, borssal, sóval ízesítjük.
Ráöntjük a tésztára, kevergetés mellett addig melegítjük, amíg be nem sűrűsödik úgy, hogy bevonja a tésztát.
Vágott petrezselyem, reszelt sajt és JÓ ÉTVÁGYAT!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Aszaltszilvás rántott palacsinta
Aszaltszilvás rántott palacsinta

1. A szilvát apróra vágjuk, a fahéjjal fűszerezzük, a palacsintákba töltjük. A palacsinta mindkét oldaláról egy ujjnyit befelé hajtunk, majd mindet fölgöngyöljük. 2. Egyenként a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Gnocchi cukorbosóval és szárított paradicsommal
Gnocchi cukorbosóval és szárított paradicsommal

Az olívaolajat egy szélesebb serpenyőben felhevítjük, majd a gnocchit megpirítjuk rajta. (A szélei pirosasak lesznek.) Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott bazsalikomo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Darás tészta
Darás tészta

A tésztát kifőzzük, leszűrjük. A darát forró olajban világos barnára pirítjuk. Néhány kanál vízzel meglocsoljuk, hogy kissé megduzzadjon és a tésztával összekeverjük. Lekvárral, po...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Húsos Szarvacska!
Húsos Szarvacska!

lkészítés 1.Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, és rátesszük a darálthúst. Erős lángon kevergetjük, míg kifehéredig, és ha levet ereszt, elpárologtatjuk róla. 2.A paradicsompüré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk