40 dkg cukkini
25 dkg húsos szalonna
2 gerezd fokhagyma
3,5 dl főzőtejszín
3 db egész tojás
50 dkg lepketészta
só, őrölt bors, 2 ek. olivaolaj, friss petrezselyem
sajt a tálaláshoz
A felkockázott szalonnát egy serpenyőben az olivaolajon enyhén ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit és puhára pároljuk. Só, bors, majd ha kész van a zúzott fokhagymával keverjük el.
Az idő közben kifőzött tésztát keverjük az eddigiekhez.
A lazán felvert tojásokat elkeverjük a tejszínnel, borssal, sóval ízesítjük.
Ráöntjük a tésztára, kevergetés mellett addig melegítjük, amíg be nem sűrűsödik úgy, hogy bevonja a tésztát.
Vágott petrezselyem, reszelt sajt és JÓ ÉTVÁGYAT!
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha a hús megpirult, akkor hozzáöntjük a paradicsomszó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük, lehűtjük. A zöldségeket feldaraboljuk, és egy tálban összekeverjük a tésztával és a tonhallal. A hozzávalókból ízlés szerinti arányban elkészítjük az öntetet.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA spárga fás szárát levágjuk, azt nem használjuk fel. A megmaradt zsenge részt meghámozzuk. A meghámozott spárga végeit levágjuk, azok egészben kerülnek az ételbe, a szárát pedi...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Könnyű1.A sampion gombát megmossuk, majd a héját lehúzzuk. 2.A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük, 3.Rádobjuk a felszeletelt gombát,az apróra vágott pár petre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű