• 50 dkg túró
• 3 tojás
• 2 dl búzadara
• 2 evőkanál olaj
• 10 dkg zsemlemorzsa
• csipet só
• porcukor
• tejföl
Áttörjük gondosan a tehéntúrót, majd összegyúrjuk a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet só belekerülhet, és állni hagyjuk 3-4 órát is, hogy megdagadjon a búzadara.
Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és sós vízben kifőzzük. Kell neki 5 perc körülbelül, de nézzünk meg egyet kettévágva, hogy megfőtt-e.
A zsemlemorzsát ekkor megpirítjuk az olajon szép barnás színűre, és a kiszedett, lecsepegtetett gombócokat belehempergetjük.
Tejfölt (lehet felesben joghurttal) bekeverünk porcukorral - ízlés szerint ki mennyire édesen szereti - és melegítés után leöntheti vele a gombócait.
A hagymát felkockázzuk, a zsírban megüvegesítjük. Hozzáadjuk a kicsi kockákra vágott krumplit nyersen, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a por paprikával is. Hozzáadjuk a fodro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt a langyos,cukros tejben felfuttatjuk, beleöntjük a lisztbe a többi hozzávalóval együtt. 2. Összedolgozzuk, annyi langyos vizet öntünk még hozzá hogy összeálljon....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tepsibe tesszük a kockára vágott céklát. Összekeverjük az ecettel, az olaj felével, ízesítjük sóval, borssal és kakukkfűvel. Öntünk alá alaplevet vagy vizet. 180 fokos sütőben p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kifőtt, kihűlt tésztát összevágjuk nem túl kicsi darabokra (5-10 cm). 2. A tojást, sót belekeverjük a tejfölbe, majd hozzáadjuk a tésztához. 3. Ezután jöhet a melegszendvics...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű