30dkg sima liszt, pici só, 1 egész tojás, 8 evőkanál olaj, langyos víz, ezt 4 cipóra osztjuk, kisodorjuk nyújtófával, bármivel tölthetjük azonnal,
ez túrós mazsolás, darás meggyes...
Kisütöm egy nagyobb lábasban az apró kockákra vágott szalonnát, kiszedem a pirosra sült pörcöt, kifőzöm a tésztát. A tésztát úgy főzöm, hogy jó sok sós vízben felfőzöm, utána lefe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy lábasban olajat melegítünk (épp ellepje az alját). A darált húst ráborítjuk. Kevergetjük, pirítjuk, amíg nem fehéredik ki. Paradicsomszószt öntünk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, ore...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA még meleg áttört burgonyát a liszttel, a tojással, a margarinnal, kevés sóval összegyúrjuk. Ezután meglisztezett deszkán kisujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, és a tenyerünkkel k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMíg a tészta fő, felaprítom a fokhagymát, kevés olíván megfuttatom pár másodpercig, hozzáadom az aszalt paradicsomot, a friss, csíkokra vágott bazsalikomot, egy perc alatt megfonny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű