1 cs. (400gr.) óriás kagylótészta (conchiglioni)
500gr. túró
200gr. sonka
100gr. parmesan
sok petrezselyem
30cl. besamel
200gr. mozzarella
A tésztát a fővő víz tetejére tesszük,és megvárjuk míg elsüllyed.Kiszedjük a vízből.
A túrót,sonkát,sajtot és petrezselymet egy tálban összekeverjük,majd a tésztába töltjük úgy,hogy a tésztát kifordítjuk,rákenjük a krémet és visszafordítjuk.
Egy kerek tűzálló formába beleöntjük a besamelt,a tésztát körbe belerakjuk,majd a belső kört is és a legbelsőt is megtöltjük.
Középre halmozunk egy kis reszeltsajtot,a többit rászórjuk. 190 fokos sütőbe toljuk 20 percre.
Másik recept Limarától:
Töltött óriás kagylótészta
Töltelék:
póréhagyma
1 g fokhagyma
50 dkg darálthús
10-15 dkg füstöltsonka
2-3 paradicsom
kaliforniai paprika
kakukkfű
só
bors
petrezselyem
50 dkg Gyemelyi óriás kagylótészta
Besamel mártás:
1 ek vaj
1 csapott ek. liszt
4 dl tej
Először feltettem a tésztát főni, míg főtt, nekiláttam a tölteléknek.
Kevés olajon megpároltam a pórét, ráreszeltem a fokhagymát, hozzáadtam az apróra vágott füstöltsonkát. Erre jött a darálthús, amit fehéredésig pirítottam. Só, bors, kakukkfű volt a fűszere, apróra vágott paradicsommal puhára pároltam. Csak a legvégén adtam hozzá a kaliforniai paprikát, szintén apró kockára vágva. Petrezselyemzölddel megszórtam.
Közben elkészítettem a besamel mártást. Egy evőkanál vajat olvasztottam, megszórtam fél ek. liszttel, épp csak addig vártam míg felhabzik és felöntöttem két csésze forró tejjel. Besűrítettem, sóztam, borsoztam, végül reszeltsajtot is szórtam bele. Összeforgattam a darálhússal. Ezzel töltöttem meg a kifőtt tésztákat, mindegyik kapott egy teáskanálnyi tölteléket. Kivajazott sütőtálba ültettem őket jó szorosan, végül sajttal megszórtam és forró sütőben addig sütöttem, míg a sajt kissé megpirult.
http://www.limarapeksege.hu/2008/12/tlttt-kagyltszta.html
A pizzatésztát kinyújtjuk, a tepsibe tesszük. Szétkenjük rajta a paradicsomot, de nem kell sok, mert elázik. 1-2 ek olívaolajat öntünk a tésztára. Megsózzuk, majd megszórjuk oregá...
Elkészítési idő: kb. fél óra Nehézség: KönnyűA húsleveskockát belerakjuk fél liter vízbe, hogy feloldódjon. A tejfölt elkeverjük két evőkanál liszttel, majd egy merőkanállal hozzáadunk a forró levesből, simára keverj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leöblítjük. A szalonnát, kolbászt, petrezselymet és hagymát felvágjuk. A sajtot lereszeljük. Egy nagy serpenyőben kisütjük a szalonn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű