2 bögre teljes kiőrlésű tönköly liszt
1 instant élesztő
1 tk cukor
1 tk só
1 ek olivaolaj
1,5 dl langyos víz
A szószhoz:
paradicsomsűrítmény
só
oregánó
extra szűz olivaolaj
Keverjük össze a tészta száraz hozzávalóit (az élesztőt nem kell külön felfuttatni). Tegyük bele az olajat, majd lassan adagoljunk hozzá annyi vizet, amennyit a tészta felvesz. 20-25 percig hagyjuk kelni. Ha megkelt, nyújtsuk ki, majd 220 fokra előmelegített sütőben süssük 5-10 percig.
Az elősütött tésztát kenjük meg a paradicsomsűrítménnyel, szórjuk rá a fűszereket és locsoljuk meg az extra szűz olivaolajjal. Süssük így is 5 percet, majd jöhet rá a többi feltét :).
Nekem a 28 cm átmérőjű formában szokott jó lenni vékony tésztával.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy kevés cukorral. A lehűlt krumplit egy tálba tesszük a liszttel és sóval együtt, hozzáöntjük az élesztős tejet is és elkezdjük összegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások sárgáját keverjük össze az olvasztott zsírral, és 1,5 dl langyos tejjel, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztet keverjük össze a csipet sóval, a porcukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A langyos vizet elkeverjük a cukorral, élesztővel, olivaolajjal, és hagyjuk pár percig állni. - Ezalatt a lisztet közvetlenül a gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót, kissé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű