2 bögre teljes kiőrlésű tönköly liszt
1 instant élesztő
1 tk cukor
1 tk só
1 ek olivaolaj
1,5 dl langyos víz
A szószhoz:
paradicsomsűrítmény
só
oregánó
extra szűz olivaolaj
Keverjük össze a tészta száraz hozzávalóit (az élesztőt nem kell külön felfuttatni). Tegyük bele az olajat, majd lassan adagoljunk hozzá annyi vizet, amennyit a tészta felvesz. 20-25 percig hagyjuk kelni. Ha megkelt, nyújtsuk ki, majd 220 fokra előmelegített sütőben süssük 5-10 percig.
Az elősütött tésztát kenjük meg a paradicsomsűrítménnyel, szórjuk rá a fűszereket és locsoljuk meg az extra szűz olivaolajjal. Süssük így is 5 percet, majd jöhet rá a többi feltét :).
Nekem a 28 cm átmérőjű formában szokott jó lenni vékony tésztával.
A hozzávalókból tésztát készítünk, és kb. 1 óráig kelesztjük. Ezután a tésztát 8 egyenlő részre osztjuk és kerekre nyújtjuk. A köröket sugár alakban, mint a pizzát, elvágjuk. Ebbe...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt picit cukros, langyos tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat, tedd bele a tojás sárgákat és a cukrot. Dolgozd össze tejjel a tésztát. Szórd meg némi liszt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A gombát megmossuk, apróra vágjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. Az olajon a vö...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben kifőzzük és hagyjuk kihűlni. A zöldségeket, a gyümölcsöt és a sajtokat felkockázzuk és hozzákeverjük a tésztához. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű