50 dkg finom liszt
5 dkg porcukor
6 tojás sárgája
6 dkg olvasztott vaj
3 dkg élesztő 2,5 - 3 dl tej
1 csipet só
1 ek rum
2 - 3 ek olaj a tészta lekenésére
1 dl langyos tejben feloldjuk a cukor felét simára keverjük az élesztővel és 2 ek liszttel.( Azaz kovászt készítünk.) Kétszeresére kelesztjük.
A liszthez hozzáadjuk a kovászt, a maradék langyos tejben elkevert tojások sárgáját, a maradék cukrot és a sót. Jól kidolgozzuk, fokozatosan beledolgozzuk az olvasztott vajat és a rumot. Duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk és fánkszaggatóval kiszúrjuk. A kiszúrt fánkok tetejét vékonyan megkenjük olajjal és ismét letakarva kelesztjük. Forró olajban kisütjük.
A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk, és egy tálba tesszük. A főtt tojást, szalámit, lilahagymát, csemegeuborkát felkockázzuk, és a zsemléhez adjuk a tejföllel (a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt a langyos tejjel és a kis cukorral felfuttatom. A többi hozzávalót egy keverő tálba teszem és a felfuttatott élesztővel együtt összekeverem. Aztán hűtőbe teszem let...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA meleg vízben feloldjuk az élesztőt ès a cukrot. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, de ne tegyük bele az összes lisztet egyszerre. Tepsibe egyengetjük, rátesszük a feltétet és 200 fok...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűlangyos cukros tej -élesztő-futtatom. liszt-margarin-tojás-élesztős liszt -dagasztom-kelesztem-kiszagatom-Tepsibe mélyedést nyomunk lekvár bele :)
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű