Családireceptkönyv.hu

Egyszerű pizza


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



155g liszt
155g víz
1 dkg friss élesztő

695g liszt
415g víz
3,5 teáskanál só

Szószhoz
paradicsomszósz (passata)
1 ek cukor
só, bors, oregánó ízlés szerint
olivaolaj

Elkészítés:


A 155g vízből és 155g lisztből az élesztővel tésztát keverünk, majd letakarva hagyjuk állni 3 órát.
Hozzágyúrjuk a tészta maradék hozzávalóit és újabb 2 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát 4 részre vágjuk, cipókat formálunk belőle (úgy hajtogatjuk, mintha zsemlét formáznánk, tehát nem kell átgyúrni, hanem csak a széleit szépen behajtani középre körbe-körbe, amíg szép kerek formát kapunk....ekkor megfordítjuk, hogy a tetején legyen a teljesen sima rész)...lisztezett felületen letakarva további fél órát kelesztjük.
A szószhoz a hozzávalókat összekeverjük, előkészítjük a használni kívánt feltéteket.
A megkelt cipót kezünkkel kilapítjuk (ne nyújtsuk sodrófával, így benne maradnak a buborékok), sütőlapra tesszük (kövön az igazi), megkenjük szósszal, megszórjuk pici sajttal és mehet rá a többi feltét ízlés szerint. 200 fokos előmelegített sütőben sütöttem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Palacsinta
Palacsinta

Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos stangli
Sajtos stangli

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: keria
Gőzgombóc
Gőzgombóc

Az élesztőt a cukorral, sóval és a vízzel elkeverjük, és hagyjuk, hogy egy kicsit meginduljon. Hozzáadjuk a lisztet is, és a tésztát alaposan kidolgozzuk. A végén egy kevés olajat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk