80 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 dl csapmeleg víz
2 ek tejföl
1 ek olaj
só
Melegvízben felolvasztom az élesztőt. Hozzáadom a sót, olajat, tejfölt. A lisztet folyamatosan adom hozzá. A kelesztési idő annyi, amíg a feltétet elkészítem. 180 fokon légkeveréssel sütöm.
A bacont és a sonkát vékony csíkokra vágjuk. A gombát megmossuk,felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk. Elkészítés:A tésztát sós vízben kifőzzük,leöblítjük. A bacont kiolvasztjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztből és a tojásból egy csipet sóval galuskatésztát készítünk. 2. Forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 3. Kevés olajon megpároljuk a finomra vágott gombá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Ezt összekeverjük és kelesztjük kb fél órát. Közben 1 kis fej hagymát nagyon apró kockákra vágunk,olajon megfuttatjuk,ha összesett és puha már,levesszük a tűzről és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnából alacsony lángon kiolvasztom a zsírt, ezen pár percig sütöm a borsót, felöntöm a tejszínnel, öt percig forralom magas lángon. Elkeverem a fogkeményre főzött tésztával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű