Töltelék:
– 6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom; ehhez
– 2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek
– 1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet-langyosra hűtöm az egészet;
– 6 egész tojást
– sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez;
összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),,
vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha guriga lenne -így sem megy szét),
és a levesbe teszem a főzési idő felénél.
Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.
Ezek a csomagok kb.egy-másfél órát is el szoktak tölteni
a levesben, attól függően, hogy mekkora a mennyiség.
Amihez/amivel pedig együtt esszük, a leves utáni hús,
Reszeld le a káposztát. sózd be, és hagyd állni legalább 30 percig. Kevés olajra szórj 2 evőkanál cukrot. Karamellizáld, de vigyázz, könnyen megég! Erre tedd a kinyomkodott káposzt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük a padlizsánt, a felaprított oregánót és bazsalikomot (én frisset használtam, de lehet szárítottal is), sózzuk, borsozzuk és egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat. Kis darabokat vágunk belőle,...
Elkészítési idő: 15perc Nehézség: Könnyűkenyérsütőgépben 8-as program (dagasztás, kelesztés), 16 részre osztjuk és lapos cipókat formálunk. Letakarva 10 p. pihentetés után lisztes felületen kinyújtjuk vékonyra (kb. 20 c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű