60 dkg liszt
3 ek kr. cukor
3 egész tojás
5 deci tej
pici só
35 gr friss élesztő
olaj
A hozzávalókból tésztát keverünk, simára eldolgozzuk, lehet botmixerrel is. Ez a tészta tulajdonképen olyan mint a palacsinta tészta csak sürűbb állagának kell lennie. Az élesztőt nem kell külön felfuttatni, azt is belemorzsoljuk. Hagyjuk megkelni.
Amikor a tészta megkelt tarkedli sütőbe szoktam kisütni. Négyet sütök egyszerre, egy pici olaj és mehet bele egy evő kanálnyi tészta, picit eltapogatom olajas kanállal s mindkét felét megsütöm. Közepes gázon sütöm hogy át süljön. Ha nincs v.kinek tarkedli sütője az is megoldható, egy lábosba forósitasz olajat s bele kanalazod a tésztát,,,csak annyi lesz a külömbség hogy nem lesznek egyforma kerek formájú tarkedlik de az íze ugyanaz.
Majd kettesével töltöm, nutellával, vagy bármilyen dzsemmel,,,lekvárral.
A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, majd a többi anyaggal összeállítjuk a tésztát.Viszonylag puhább tésztánk lesz, de ettől lesz igazi “békebeli” lángosun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral, sóval és a vízzel elkeverjük, és hagyjuk, hogy egy kicsit meginduljon. Hozzáadjuk a lisztet is, és a tésztát alaposan kidolgozzuk. A végén egy kevés olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A lilahagymát vágjuk finomra és forgassuk egybe az almaecettel, hagyjuk állni, míg a többi alapanyaggal foglalkozunk. A papr...
Elkészítési idő: 30+10 perc Nehézség: KönnyűA liszthez hozzátessszük a sót, cukrot, vaníliát, szódabikarbónát, majd a tejet. Ezek után annyi ásványvizet adunk hozzá, hogy híg palacsintatésztánk legyen. Majd az olajat is hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű