320 g konzerves tonhal (sós lében, nem olajban!)
2 dl főzőtejszín
5 fej közepes méretű vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só
bors
olívaolaj
spagetti tészta
A hagymákat félbevágjuk, felszeleteljük, majd kevés olívaolajon egy kis sóval üvegesre pirítjuk.
Közben a tésztát feltesszük főni.
A hagymákhoz hozzáadjuk a tonhalat, a zúzott fokhagymát, és ízlés szerint borsozzuk.
Ha a tonhal kicsit megpirult, felöntjük tejszínnel, összefőzzük, és még melegen tálaljuk.
A lebbencs tésztát kifőzzük sós vízbe,ha megfőtt leszűrjük.A túrót egy nagyobb tálba rakom,hozzáadom a két fajta cukrot,reszelt citrom héját,vanília pudingot,tojássárgáját jól kika...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortillához a hozzávalókat robotgépben összedolgozzuk, megszórjuk kevés lisztel és 10 percig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal átgyúrjuk és 12 részre osz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát egy kis lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára főzzük. Ha késznek ítéljük, tegyük jéghideg vízbe, így könnyedén le tudjuk húzni a héját. Egy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűLangyos tejben felfutattam az élesztőt a cukorral, majd egy tálban bedagasztottam a hozzávalókat. Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztettem. A megkelt tésztát k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű