2 tojás
0,5 teáskanál só
1 pohár forró víz (kefires pohárral mérve)
1 pohár kefir (175 g)
1 pohár finomliszt (kefires pohárral mérve)
késhegynyi szódabikarbóna
1 evőkanál cukor
2-3 evőkanál olaj
1 csomag vaníliás cukor
Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a lisztet és hozzáöntöttem a tojásos keveréket. Alaposan átkevertem, csomómentesre, hozzáadagolva a többi hozzávalót is.
Az első palacsinta alá kentem egy kevés olajat a palacsintasütőre. Nem nagy lángon, egyesével kisütöttem. 26 cm-es teflon serpenyőben sütöttem ki. 6 nagy palacsinta lett belőle. 2 személy részére bőven elegendő.
Tölthetjük ízlés szerint. Légies, könnyed (apró lyukacskák képződnek benne sütéskor), puha, nagyon finom, a tejjel készültnél sokkal könnyedebb az íze, állaga.
Sokkal finomabb és sokkal olcsóbb! És nem utolsó sorban nagyon egyszerű elkészíteni! Először is egy közepes tepsire egy sütőpapirt helyezünk. Begyújtjuk a sütőt 180-200 fokra . G...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük. Ha már kézmelegre hűlt, hozzáadjuk a sót, a tojást, majd lassa...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepeshttps://www.youtube.com/watch?v=6ECWTx-R4wM
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű