250 g tészta (fodros)
3 db tojás
3 dl kefir
150 g tejföl
0.5 l tej
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
20 dkg füstölt szalonna
A tésztát szárazon beleszórjuk egy tűzálló tálba.
A többi hozzávalót - a szalonna kivételével - összekeverjük, és ráöntjük a tésztára.
Csíkokra vágott szalonnát rakunk a tetejére.
Addig sütjük, amíg a késünket beleszúrva puhának nem érezzük a tésztát.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
25-30 percig sül
Ha túl kemény a tészta pici víz, ha túl lágy akkor liszt/. Összegyúrni, pihentetni 20 percet, majd lisztezett felületen vékony csíkokat vágni belőle. Amivelnem dolgozunk, takarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, annyi vizet adunk a liszthez, hogy olyan állaga legyen a tésztának, mint, amit kifőzni szoktunk. Lisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kéz meleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edényb...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElőször pirítsd meg a zsemlemorzsát, hogy a kész gombócokat a főzővízből kiszedve rögtön bele tudd forgatni. Ehhez az olajat hevítsd fel, majd add hozzá a zsemlemorzsát, és kis lán...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű