250 g tészta (fodros)
3 db tojás
3 dl kefir
150 g tejföl
0.5 l tej
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
20 dkg füstölt szalonna
A tésztát szárazon beleszórjuk egy tűzálló tálba.
A többi hozzávalót - a szalonna kivételével - összekeverjük, és ráöntjük a tésztára.
Csíkokra vágott szalonnát rakunk a tetejére.
Addig sütjük, amíg a késünket beleszúrva puhának nem érezzük a tésztát.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
25-30 percig sül
A darált húsból a szokásos módon pörköltet készítünk, teszünk hozzá több paradicsomlevet, hogy legyen a tésztának folyadék, amiben megfő sülés közben. A besamel mártáshoz 10 dkg va...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzzük, ha megfőtt hagyjuk hűlni, majd apró darabokra vágjuk. A lisztet összegyúrjuk 10 dkg margarinnal, 1 tojással, sóval és egy kevés vízzel. Körülbelül...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben a sonkát apró kockákra vágjuk, és pici olajon pár perc alatt szép pirosra sütjük. A tejfölt simára kikeverjük. A tésztát, a t...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű