40 dkg liszt,
1 db élesztő ,
1 egész tojás,
1 sima kefir,
csipet só,
kevés langyos víz. kb:1/2 pohár
A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, majd a többi anyaggal összeállítjuk a tésztát.Viszonylag puhább tésztánk lesz, de ettől lesz igazi “békebeli” lángosunk.
Letakarjuk , majd, ha megkelt 2 ujjnyi vastagra kinyújtjuk és négyzeteket vágunk belőle.Vizes kézzel a kívánt nagyságúra és alakúra húzzuk (nem kell vékonyra!), majd forró olajban megsütjük és papírtörlővel bélelt szűrőbe tesszük.
Fokhagymaprésen 4 gerezd fokhagymát összetörünk és tejföllel összekeverjük, majd ízlés szerint a lángosra kenjük, tetejére sajtot reszelünk. Amennyiben nincs szükségünk az egész tésztára, bátran lefagyaszthatjuk és bármikor elővehetjük.
- A tésztához feltesszük forrni a vizet - A sonkát felkockázzuk, megpirítjuk - A sajtot megreszeljük, összekeverjük a tejszinnel, tojásokkal és fűszerekkel -Sonkára öntjük és íg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverem és bő forró olajba kanalazva kisütöm. Fahéjas porcukorba hempergetem vagy lekvárral tálalom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1dl. langyos tejben, 1kk. cukorral megkelesztjük. A liszt közepében mélyedést csinálunk, beleöntjük a megkelt kovászt, majd hozzátesszük a főtt áttört burgonyát, egy k...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű