A chili con carne alaphoz:
1 kg darált marha vagy sertéshús
2 fej vöröshagyma
1 dl étolaj
2 tk paprika
2 tk római kömény
2 tk fahéj
1 tk őrölt koriandermag
2 tk fokhagyma por
1 ek Worchestershire szósz
1 friss chilipaprika vagy 1 tk tört chili
1 konzerv paradicsom (egész vagy darabolt)
1 üveg sör
1 konzerv vörösbab
1 konzerv kukorica
Só, bors
12-14 db búza tortilla
40 dkg tejföl
50 dkg sajt (lehetőleg cheddar, de más is jó lesz)
1. Először megcsináljuk a chili con carnét. Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd a vöröshagymát finomra vágunk és üvegesre pároljuk.
2. Jöhet rá a darált hús, amit kicsit lepirítunk és ráküldjük a fűszereket: a füstölt paprikát, római köményt, fahéjat, koriandert és fokhagymaport. Egy evőkanál worchestershire, tört bors és só és chilipaprika jön még hozzá.
3. Egy konzerv paradicsomot is hozzáadunk, végül pedig az egészet felöntjük sörrel. Alacsony lángon főzzük két órán keresztül. Ha jól besűrűsödött, adjuk hozzá a leszűrt konzervbabot és kukoricát, majd forgassuk össze.
4. Egy magasabb falú sütőtálba/tepsibe beleszedünk egy réteg chili con carnét és lefedjük tortilla lapokkal. Jöhet egy újabb adag chili, amire aztán tejfölt kanalazunk, majd rászórjatok a reszelt sajtot. Újabb tortilla fedés jön és ezt a manővert megismételjük még kétszer. A tetején tejfölös chili con carne legyen rengeteg sajttal! Az egész tepsi mehet be 200 fokos sütőbe 20 percre. A kisült nacho lasagnét hagyjátok kicsit hűlni, aztán már lehet is szeletelni és tálalni!
Hagyma - hús - fokhagyma, só, fűszerek - paradicsomszósz - 10-15 perc
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűEgy zárható tetejű dobozba 2 dl vizet öntünk és feloldjuk benne az élesztőt, beleszórunk 4-5 kanál lisztet, jól összekeverjük. Lezárjuk az edényt és hűtőszekrénybe tesszük legaláb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: A brokkolit és a fokhagymát aprítógépben ledaráljuk, majd besózzuk. Kb. negyed óra múlva kifacsarjuk a levét és kikeverjük a liszttel, a tojásokkal és a fűszerekkel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük a tésztát al dente. (Fontos, hogy ne főzzük túl, hiszen a sütőben még a sajtmártást is magába fogja szívni.) Közben egy lábosba tegyük fel a vajat. Ha megolvadt, adjuk hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű