Családireceptkönyv.hu

Gombás - zakuszkás lepény


Írta:

Elk. idő: 45 perc+20-25pe
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1 tojás
fél dl olaj
kb 2, 5 dl tej, de nekem nem vett fel ennyi tejet
1 kávéskanál só
a feltéthez
8 - 10 evőkanál zakuszka
4 evőkanál tejföl
50 dkg gomba
1 főtt krumpli
4 - 5 szelet szalonna
4 - 5 szelet füstölt szalámi sajt ízlés szerint (kb. 30 dkg)
néhány karika kápia paprika
2 hagyma

Elkészítés:


A lisztet egy nagyobb tálba öntöttem, a közepébe mélyedést vájtam, belemorzsoltam az élesztőt, rászórtam a cukrot, és leöntöttem a langyos tejjel. Kicsit vártam, hogy az élesztő felfusson, aztán hozzáadtam az olajat, a tojást, a sót, és ruganyos tésztát gyúrtam belőle. Meglisztezve, letakarva fél órát pihentettem. Ezután kinyújtottam, és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Amíg a tészta kelt, elkészítettem a feltétet. A gombát kevés olajon megpirítottam, ugyanígy a hagymát is. A krumplit és a sajtot apró lyukú reszelőn lereszeltem. A szalonnát kiolvasztottam, megpirítottam. A tésztának a két szélét picit szélesebbre nyújtottam, és hogy ne maradjon olyan száraz, megtöltöttem csíkokra vágott sajttal, és visszahajtogattam. Ezután a tésztát megkentem a tejföllel, a zakuszkával, ráhintettem a krumplit, a gombát, a sajtot, a tetejére pedig a paprikát, szalonnát, szalámit, és diszítésként egy gombát. 10 - 15 percig még kelesztettem, aztán előmelegített sütőben közepes lángon 25 perc alatt megsütöttem.

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu

Trükkök, tippek, praktikák:


Ottis, nagyon szépen köszönöm, olyan jó puha tészta lett a recepted alapján, szerintem még más süteményekhez is fogom használni. Az alakja a pizzához hasonlít, de a tészta teljesen más, a feltét akár pizzára is mehetne.

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu

Gombás - zakuszkás lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Turógombóc főzés nélkül
Turógombóc főzés nélkül

A tejbe belekeverjük a grízet és a cukrot. Szokásos tejbegrízt főzünk. Mikor kicsit kihűlt, belekeverjük a tehéntúrót és a vaníliás cukrot. Gombócokat form...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Pita házilag
Pita házilag

A hozzávalókból puha tésztát dagasztunk. (Az élesztőt keverjük el a langyos tejben, úgy adjuk hozzá a többi hozzávalóhoz.) Lefedjük, és duplájára kelesztjük. 8 egyenlő részre osztj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hartai, lágy krumplis gombóc (Rupáner)
Hartai, lágy krumplis gombóc (Rupáner)

1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Én egy evőkanál sót tettem a főzővízbe. 2. A megfőtt krumplit leszűrjük, a főzővizet pedig félretess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ági
Makaróni Hollandiából
Makaróni Hollandiából

Felkockázzuk a hagymát és a fokhagymát majd mint a pörkölt alaphoz, 10 percig pörköljük, amint üveges lesz hozzáadjuk a marhahúst valamint az összes felsorolt fűszert, illetve a fe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk