a tésztához
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1 tojás
fél dl olaj
kb 2, 5 dl tej, de nekem nem vett fel ennyi tejet
1 kávéskanál só
a feltéthez
8 - 10 evőkanál zakuszka
4 evőkanál tejföl
50 dkg gomba
1 főtt krumpli
4 - 5 szelet szalonna
4 - 5 szelet füstölt szalámi sajt ízlés szerint (kb. 30 dkg)
néhány karika kápia paprika
2 hagyma
A lisztet egy nagyobb tálba öntöttem, a közepébe mélyedést vájtam, belemorzsoltam az élesztőt, rászórtam a cukrot, és leöntöttem a langyos tejjel. Kicsit vártam, hogy az élesztő felfusson, aztán hozzáadtam az olajat, a tojást, a sót, és ruganyos tésztát gyúrtam belőle. Meglisztezve, letakarva fél órát pihentettem. Ezután kinyújtottam, és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Amíg a tészta kelt, elkészítettem a feltétet. A gombát kevés olajon megpirítottam, ugyanígy a hagymát is. A krumplit és a sajtot apró lyukú reszelőn lereszeltem. A szalonnát kiolvasztottam, megpirítottam. A tésztának a két szélét picit szélesebbre nyújtottam, és hogy ne maradjon olyan száraz, megtöltöttem csíkokra vágott sajttal, és visszahajtogattam. Ezután a tésztát megkentem a tejföllel, a zakuszkával, ráhintettem a krumplit, a gombát, a sajtot, a tetejére pedig a paprikát, szalonnát, szalámit, és diszítésként egy gombát. 10 - 15 percig még kelesztettem, aztán előmelegített sütőben közepes lángon 25 perc alatt megsütöttem.
Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Ottis, nagyon szépen köszönöm, olyan jó puha tészta lett a recepted alapján, szerintem még más süteményekhez is fogom használni. Az alakja a pizzához hasonlít, de a tészta teljesen más, a feltét akár pizzára is mehetne.
Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Főzzük a tésztát al dente. (Fontos, hogy ne főzzük túl, hiszen a sütőben még a sajtmártást is magába fogja szívni.) Közben egy lábosba tegyük fel a vajat. Ha megolvadt, adjuk hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meleg vizet +mézet +élesztőt összekeverjük (futtatni nem kell) Hozzáadjuk a lisztet és szép sima tésztát gyúrunk, se kemény, se lágy ne legyen, (keleszteni nem kell) 10-12 gombóc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAki könnyed kavarás mellett dönt, az használjon valamilyen mixert, mert pár fordulattal tökéletesen elkeverednek a hozzávalók. Hagyd a tésztát állni egy laza negyed órát, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű