500gr sima liszt,
300gr langyos viz
2,5gr élesztö
3 evökanál extra szuz olivaolaj
1 teáskanál cukor
1 teáskanál so
A vizbe beleontjuk az olajat, a cukrot és belemorzsoljuk az élesztöt. hagyjuk felfutni.
Majd a liszthez hozzáadva tésztát gyurunk belöle. Kb.10 percig gyurjuk. Egy tálat kikenünk olivaolajjal,ebbe rakjuk a tésztát,a tetejét is megkenjük olajjal,letakarjuk.Langyos helyen 1 orát kelesztjük. Még egyszer jol átgyurjuk, kb. 250 gr-osakra szaggatjuk. Eggyenként átgyurjuk,még 15 pecet kelesztjük.
Megpirítjuk a bacont saját zsiradékéban, felöntjük annyi főzőtejszínnel ami nagyjából ellepi, ízesítjük, 2-3 percig forraljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a apróra vágott metél...
Elkészítési idő: 30 percAz olivaolajat fölmelegitjük és az apróra vágott vöröshagymát és a szalonnát elkezdjük piritani,dinsztelni. Amikor már majdnem elérte a kivánt szint akkor a földarabolt fokhagyma g...
Elkészítési idő:A vöröshagymát megtisztítottam, majd lereszeltem. A burgonyát meghámoztam majd lereszeltem. A lereszelt hagymát és krumplit összekevertem, hozzáadtam a fokhagymanyomóval zúzott f...
Elkészítési idő: