500gr sima liszt,
300gr langyos viz
2,5gr élesztö
3 evökanál extra szuz olivaolaj
1 teáskanál cukor
1 teáskanál so
A vizbe beleontjuk az olajat, a cukrot és belemorzsoljuk az élesztöt. hagyjuk felfutni.
Majd a liszthez hozzáadva tésztát gyurunk belöle. Kb.10 percig gyurjuk. Egy tálat kikenünk olivaolajjal,ebbe rakjuk a tésztát,a tetejét is megkenjük olajjal,letakarjuk.Langyos helyen 1 orát kelesztjük. Még egyszer jol átgyurjuk, kb. 250 gr-osakra szaggatjuk. Eggyenként átgyurjuk,még 15 pecet kelesztjük.
A hagymát és fokhagymát meghántjuk, és apró kockákra vágjuk. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a kétféle hagym...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször is egyszerűen tegyük az összes hozzávalót egy tálba, és keverjük össze mixerrel vagy habverővel Ezután egy bevonatos serpenyőt vékonyan kivajazunk és felforrósítunk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben törd át a túrót egy nagyobb lyukú szűrőn, egyszerűen egy spatula segítségével. Erre azért van szükség, hogy a nagyobb darabokban lévő túró minél apróbb legyen, így e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gnocchi [ejtsd: nyokki] tulajdonképpen egy olasz krumplis tészta. Magyarul nudli. De tényleg. Ha felnyitod a Horváth Ilona szakácskönyvet, és megnézed benne a szilvás gombóchoz v...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű