- 1/2 kg. házi túró
- 4 tojás
- 2,5 dcl-es bögre kuszkusz
- 2 ek. zabpehelyliszt
- 1 citrom reszelt héja
A tojásokat külön választom, a fehérjét habnak verem, a sárgáját kikeverem, beleteszem az áttört túrót, kuszkuszt, zabpehelylisztet, és citromhéját. Ha összekevertem óvatosan belekeverem a tojások felvert habját.
Pici pihentetés után, vizes kézzel gombócokat formálok, és forrásban lévő sós vízben FEDŐ ALATT 8-10 percet főzöm.
Pirított kuszkusszal, vagy zsemlemorzsával, esetleg gyümölcs öntettel, vagy tejföllel tálalom.
A tésztát megfőzzük, leszűrjük. A forró tésztához hozzákeverjük a mascarpone-t, a citromhéját belereszeljük, és a citromot belefacsarjuk, hozzákeverjük a leszűrt tonhaldar...
Elkészítési idő: 20 perca szódabikarbónát elkeverjük a kefirrel ...5 percet pihentetjük -lisztet összekeverjük a sóval +a kefirrel -egy tálban összegyúrjuk megszorjuk lisztel,letakarjuk és 10 percet...
Elkészítési idő: 25olajon megpirítom a fokhagymát ,hozzáadom a cukrot,karamellizálom,majd az ecetet ,ehhez adom hozzá a felszeletelt zöltségeket,piritom ,mikor félig kész ,hozzáadom a kifőtt tésztát....
Elkészítési idő: 1 óra