A burgonyás alaphoz:
3 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
só
feketebors (őrölt)
fűszerpaprika
1 kg burgonya (megtisztított, hámozott)
100 ml víz
A tészta:
500 g tészta - nagykocka (szárazon)
A vöröshagymát apróra vágjuk, a burgonyákat meghámozzuk, és pici kockákra vágjuk. Minél kisebbekre vágjuk, annál hamarabb megpuhul.
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, őrölt borsót, sót. És az apróra vágott burgonyát is.
Felöntjük a vízzel, majd fedő alatt tartalék lángon puhára pároljuk. (Én addig szoktam párolni fedő alatt, míg a krumpli magától szétesik, de épp csak annyira hogy már pürés, de még van benne bőven egész burgonya. Ez kb 30 perc), akkor nem kell burgonyanyomó hozzá.
Néha azért kevergessük meg, hogy le ne égjen. Amíg a burgonya megpuhul, a tésztát bő sós vízben megfőzzük a tasakon található leírás szerint.
Ha a burgonya megpuhult a kifőtt, leszűrt tésztát hozzáadjuk és összekeverjük.
A gombát megpirítjuk sóval meg borssal, majd hozzáadjuk a bacont és tovább pirítjuk őket. Ha mind a kettő kellően megpirult hozzaöntjük a tejszínt, összefőzzük őket és kész is. T...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hosszúmetéltet gyengén sózott, bő, forrásban levő vízben megfőzzük, leszűrjük, és a zsírral elkeverjük. Közben a mákot megdaráljuk, és a porcukorral elkeverjük. A hosszúmetéltet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűburgonyát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, megfőzzük, majd összetörjük krumplinyomóval. Amíg picit hűlni hagyjuk, elkészítjük a szószt. A hagymát apróra vágva, kevés olajon meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 25 dkg darált húst kevés olajon előpároljuk, hozzáöntünk 3 dl vizet, 2 dl tejet és a MAGGI Tésztás fortélyok Bolognai spagetti alapot, majd egy percig főzzük. A 15 dkg nyers tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű