menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplistészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A burgonyás alaphoz:

3 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma

feketebors (őrölt)
fűszerpaprika
1 kg burgonya (megtisztított, hámozott)
100 ml víz

A tészta:
500 g tészta - nagykocka (szárazon)

Elkészítés:


A vöröshagymát apróra vágjuk, a burgonyákat meghámozzuk, és pici kockákra vágjuk. Minél kisebbekre vágjuk, annál hamarabb megpuhul.
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, őrölt borsót, sót. És az apróra vágott burgonyát is.
Felöntjük a vízzel, majd fedő alatt tartalék lángon puhára pároljuk. (Én addig szoktam párolni fedő alatt, míg a krumpli magától szétesik, de épp csak annyira hogy már pürés, de még van benne bőven egész burgonya. Ez kb 30 perc), akkor nem kell burgonyanyomó hozzá.
Néha azért kevergessük meg, hogy le ne égjen. Amíg a burgonya megpuhul, a tésztát bő sós vízben megfőzzük a tasakon található leírás szerint.
Ha a burgonya megpuhult a kifőtt, leszűrt tésztát hozzáadjuk és összekeverjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pasta e Ceci
Pasta e Ceci

Melegítsük az olívaolajat egy nagy, nehéz fenekű edényben közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát és a pirospaprika pehelyét. Főzzük, gyakran keverve, amíg a fokhagyma aranyszínű...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Anikó
Hacsapuri
Hacsapuri

A felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Levelestésztás Hús
Levelestésztás Hús

tészta--kinyújtom+bacon+sajt+csirke+fűszer+sajt a közepére+feltekerem--sütőbe.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dél-Olasz rakott húsos penne
Dél-Olasz rakott húsos penne

A tésztát sós forró vízben kifőzöm. Nem teljesen, csak annyira, hogy kicsit maradhat roppanós is. Az Olasz úgy mondja, hogy al dente. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk