50 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
0,5 dl Vénusz olaj
3 dl langyos víz
Az összetevőket a víz felével összekeverem, és fokozatosan annyi vizet adok hozzá, amennyit felvesz. Kilisztezett gyúródeszkán tovább dagasztom a tésztát kézzel úgy 10 percig, amíg ruganyos lesz, majd nyolc részre osztom, kis korongokat formálok belőlük, és nedves konyharuhával letakarva 30 percig pihentetem. Ezután 2-3 mm laposra nyújtom őket, és egyenként, közepesen meleg serpenyőben 1-2 perc alatt készre sütöm. Hűtőben napokig eláll légmentesen tárolva, és remekül fagyasztható.
A tésztát főzzük al dente-re a csomagoláson írt utasítás szerint. Szűrjük le, majd hagyjuk kihűlni. A tonhalról öntsük le a levét. A brokkolit szedjük rózsáira, a hagymát vágjuk ap...
Elkészítési idő: 10+15 perc Nehézség: KönnyűA szerző kézzel készíti a tésztát. A lisztet átszitálja, elkeveri benne a sót és a cukrot. A munkafelületre önti, közepébe mélyedést készít, ide teszi a puha vajat, a tojást és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni. Ha már meg tudjuk fogni, meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük egy keverőtálba. Beleütjük a 2 tojást, beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát 15-20 percig meleg vízben áztatjuk, amíg megpuhul. Lecsepegtetjük, majd félretesszük. 2. Elkészítjük a szószt. A szójaszószt, a zöldcitromlét, a cukrot és a cseresznye...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű