Családireceptkönyv.hu

Házi tortilla egyszerűen


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
0,5 dl Vénusz olaj
3 dl langyos víz

Elkészítés:


Az összetevőket a víz felével összekeverem, és fokozatosan annyi vizet adok hozzá, amennyit felvesz. Kilisztezett gyúródeszkán tovább dagasztom a tésztát kézzel úgy 10 percig, amíg ruganyos lesz, majd nyolc részre osztom, kis korongokat formálok belőlük, és nedves konyharuhával letakarva 30 percig pihentetem. Ezután 2-3 mm laposra nyújtom őket, és egyenként, közepesen meleg serpenyőben 1-2 perc alatt készre sütöm. Hűtőben napokig eláll légmentesen tárolva, és remekül fagyasztható.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar HUSOS PALACSINTA
HUSOS PALACSINTA

A marhahúsból és hagymából pörkölt alapot csinálunk, ízesítjük ízlés szerint. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, és ledaráljuk. Eközben elkészítjük a híg palacsintát. Kb. 10-11 pal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Modern Bolognai
Modern Bolognai

A tésztát félig megfőzzük, majd leszűrjük, és bögrényi sajtban megforgatjuk. (A legjobb a parmezán, de ízlésünk szerint lehet más, karakteres ízű sajt is.) Az így „bundázott” té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös szalonnás galette
Tejfölös szalonnás galette

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzá adjuk a joghurtot és alaposan gyúrjuk össze a tésztát, ha nem állna össze a tészta akkor adjunk hozzá vizet. Majd kis időre hűtőbe tess...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
Fetás-spenótos tészta
Fetás-spenótos tészta

Feltesszük a tészta főzővizét melegedni egy kis sóval és olajjal. Serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk benne a felaprított újhagymát és fokhagymát, rádobjuk a megmosott spen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk