menu

Családireceptkönyv.hu

Pestos-Garnélás tészta


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Kb 25 dkg garnélarák (megpucolva)
Kb 1-1,5 dl tejszín
Kb 2-3 evőkanál kész Pesto
2-4 gerezd fokhagyma
1 dl alaplé (viz + leveskocka)
5-10 szem koktélparadicsom

Bors
50 gramm vaj

Elkészítés:


Pucold meg a garnélarákot, a fokhagymát pedig szeletelt fel.
A pestot keverd el egy tálban a tejszínnel.
Melegítsd fel a vizet egy pohárban dobj bele egy leveskockát és keverd át és már kész is az alaplé.
Tedd fel a vizet és főzd ki a tésztát.
Serpenyőbe dobd bele a vajat majd ha elkezd habosodni hajítsd hozzá a garnélát 2-3 perc oldalanként, Sózd és borsozd meg.
Vedd ki majd helyére rakd bele a fokhagymát egy pici vajjal és kezd el pirítani, öntsd fel az alaplével, kicsit főzd vissza és öntsd bele a garnélát a koktélparadicsomot, majd 1 perc múlva a pestos-tejszínes szószt.
Keverd át és jöhet bele a tészta, kóstold meg.
2-3 rázás és tálalhatod is.

Pestos-Garnélás tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zabpelyhes túrógombóc
Zabpelyhes túrógombóc

Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, az egész tojásokkal, a reszelt citrom héjjal és 8-10 csepp folyékony édesítôszerrel, majd félóráig pihentetjük. Vizes kézze...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Pita
Pita

A meleg vizet, mézet és az élesztőt összekeverjük. Futtatni nem kell. Hozzáadjuk a 60 dkg lisztet, szép sima tésztát gyúrunk belőle, ami se kemény, se lágy ne legyen....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Olasz paradicsomos tészta a sütőből
Olasz paradicsomos tészta a sütőből

A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst is és mikor feldobja a levét fűszerezzük. A paradicsomokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás vega canelloni
Gombás vega canelloni

A vöröshagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a rusztikusra vágott gombát, megborsozzuk és hagyjuk lepirulni. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a bor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk