4 db egész tojás, kb. 1 dl víz... és annyi liszt, amennyit a folyadék felvesz... kb. 45-50 dkg, só.
A tojásokat egy tálban felverjük a vízzel, majd fokozatosan belekeverjük a lisztet, összedolgozzuk, kiborítjuk egy lisztezett gyúródeszkára, majd simára dolgozzuk. Fél órát letakarva pihentetjük, késhegynyi vékonyra nyújtjuk és tepsi nagyságúra vágjuk, száradni hagyjuk.
tésztához A burgonyát héjában pici sóval megfőzzük. A főtt burgonyát egy nagyobb tálban kézi krumplinyomóval péppé törjük. Hozzáadjuk a sót, a tojást, a lisztet, és e...
Elkészítési idő: 38 perc Nehézség: KözepesA meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló. Első körben csak két bögre lisztet adunk hozzá. Az egészet szé...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesCsomómentesre elkevertem és olajjal kikent palacsintasütőben megsütöttem. Eleinte kemény tészta 10 perc múltán már tekerhető puhaságú. Tölteléknek nagyon vékony csíkokra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. 2. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű