. 4 tepsi pogácsához: 60 dkg liszt,25 dkg zsir,so,3 dkg élesztő.1,5 dl tej,1 db kocka cukor,2 dl tejfől,1 db tojás 1 tojás a kenéshez.
A kimért lisztet összekeverjük a zsírral, sóval, tejföllel, és tojással. A megkelt élesztős-tejes keveréket hozzáöntjük, és alaposan összedolgozzuk, jól kigyúrjuk. A nyers tésztát nyújtsuk kb. 0.5 cm-re, és kisméretű pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Tepsibe téve 30-40 percet pihentessük, felvert tojással kenjük meg a tetejüket, és tegyük 200 ºC-ra előmelegített sütőbe. 10 percig süssük 200 ºC-on, majd csökkentsük a hőmérsékletet 150 ºC-ra, és így süssük a pogácsát további 15-20 percig. Amikor elkészültek, szép aranybarnának kell lenniük, közben a belsejük is megsül.
1. Megfőzzük a rizstésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Leszűrjük, folyó hideg víz alá tartjuk, majd lecsöpögtetjük. 2. A tésztát nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk. Ragacsos lesz, sütőpapíron, vizes kanállal formázzuk meg. 20 percig 180 fokon sütjük a tésztát, aztán pakoljuk meg és grill fokozaton készre pirítjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bográcsban kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát, majd beletesszük a karikára vagy kockára vágott krumplit. Felöntjük vízzel, majd megsózzuk. Amikor a burgonya félig megfőtt, r...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLisztet kupacba öntjük, a közepébe egy mélyedést készítünk, és a fele vizet beleöntjük. A közepe felöl, egy fakanállal belekeverjük a lisztet, majd hozzáöntjük a maradék vizet és...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű